Under Computex 2016 visade företaget Wooting sitt tangentbord One för första gången. Modellen ser i mångt och mycket ut som ett traditionellt mekaniskt tangentbord, men urskiljer sig från mängden med analog inmatning. Detta möjliggörs av optiska Flaretech-brytare från Adomax, vilka av operativsystemet uppfattas både som ett tangentbord och en Xbox-handkontroll (Xinput).

Via Kickstarter lanserar nu företaget en uppföljare med namnet Two, vilket kommer med ett flertal mindre och efterfrågade förbättringar. Den stora skillnaden är att tangentbordet är en fullstor modell och har numpad, något som föregångaren inte hade.

I övrigt har företaget gått över till USB Type-C för anslutning samt lagt till fyra extra programmerbara knappar ovanför numpad-delen av tangentbordet. Wooting har även gjort vissa mindre ändringar när det kommer till tangentbordets utseende, med en lägre höjd och mer kompakt design.

Målet på 45 000 euro uppnåddes redan efter några timmar, vilket innebär att lanseringen senare under året blir av. Detta väntas ske i november 2018.

Kommentar av Kenneth Lindqvist, redaktör på SweClockers:
– När jag testade Wooting One för snart ett år sedan var saker som mjukvaran inte helt klar än, men trots det fanns det mycket potential för tangentbordet. Personligen går det inte att använda tangentbord utan en numpad, så en finslipad modell i fullstorlek med förbättrad mjukvara tror jag kan bli en utmärkt kombination. Det får mig också att längta till Computex när vi kan klämma och känna på en tidig prototyp av Wooting Two.