Marknaden för att strömma film och TV-serier över internet har växt snabbt under de senaste åren och det ökade intresset har lett till att allt fler företag hoppat på tåget. En av dem är Apple, som i mars 2019 avtäckte sin egen strömningstjänst Apple TV+ och precis som konkurrenterna stoltserar de med exklusivt innehåll.

Under sitt årliga evenemang meddelar Apple att de håller sitt tidigare löfte om en lansering under hösten 2019 och att datumet för detta blir den 1 november. De avslöjar även prislappen, vilken hamnar på 4,99 USD per månad för en hel familj, vilket motsvarar omkring 60 kronor inklusive moms.

Skärmklipp 2019-09-10 19.18.41.png

Det är sedan tidigare känt att att Apple samarbetar med en rad kända regissörer och skådespelare för att producera innehåll för Apple TV+. Bland dessa syns Jennifer Aniston, Steve Carrell och Reese Witherspoon, som alla medverkar i serien The Morning Show.

Företaget har tidigare utlovat ett stort utbud av innehåll, med allt från komedier till science fiction och dokumentärer och nytt innehåll ska adderas varje månad. Apple TV+ lanseras i över 100 länder den 1 november 2019 och integreras i den befintliga Apple TV-applikationen. Huruvida Sverige är en av lanseringsländerna är i dagsläget okänt.

Är Apple TV+ en tjänst du kommer att testa på, om den lanseras i Sverige? Varför, varför inte? Diskutera i kommentarstråden!