Flygfantaster har sannolikt hållit ett vakande öga på Microsofts kommande återkomst till spelserien Flight Simulator, som utlovats äntra spelvärldens luftrum i år. Nu hedrar Microsoft tidigare löften då 2020 års upplaga får både lanseringsdatum och tillhörande trailer. Utöver detta öppnas också både förladdning och förhandsbokning upp för Xbox Game Pass för PC.

Med Flight Simulator 2020 fattar franska utvecklaren Asobo Studio flygspaken. Utöver den förväntade uppgraderingen i spelets grafik används även beräkningsresurser i Microsofts molntjänst Azure för att möjliggöra en delad spelvärld där spelare kan flyga själva och tillsammans med andra. Ett spel i teknikens framkant innebär också relativt högt ställda systemkrav, där optimal konfiguration bland annat innefattar 32 GB primärminne och 150 GB tillgängligt lagringsutrymme.

Microsoft-Flight-Simulator_SKUs.jpg

Den digitala versionen av spelet släpps i tre utgåvor som alla bestyckas med skräddarsydda flygplan och flygplatser, vilka kompletterar de tusentals mer generiska flygplatser som finns representerade i spelet. Standardutgåvan, vilket är den som ingår i Xbox Game Pass, bestyckas med 20 flygplan och 30 flygplatser till ett pris om 59,99 USD eller cirka 690 kronor inklusive moms. Deluxe-utgåvan uppgraderas till 25 flygplan och 35 flygplatser, med pris om 89,99 USD eller cirka 1 030 kronor inklusive moms.

Sist men inte minst är Premium Deluxe-utgåvan som får 30 flygplan och 40 flygplatser, till ett pris om 119,99 USD eller cirka 1 370 kronor inklusive moms. I Microsofts blogginlägg på Xbox Wire presenterar företaget kompletta listor över de flygplan och flygplatser som ingår i de digitala utgåvorna. En fysisk utgåva av spelet ska också släppas i samarbete med webbutiken Aerosoft, men uppgifter om priser och vilka regioner den fysiska utgåvan skeppas till anges inte.

Microsoft Flight Simulator 2020 lanseras den 18 augusti 2020 och blir tillgängligt som del av prenumerationstjänsten Xbox Game Pass för PC. Spekulanter kan förhandsboka spelet idag, och via Xbox Game Pass kan spelet laddas ned och installeras i väntan på att det blir upplåst på lanseringsdagen.

Läs mer om Microsoft Flight Simulator 2020: