Det verkar som om Sony har ett tag kvar innan de lanserar sin andra generation VR-headset, i alla fall om baserat på ett pressmeddelande från svenska Tobii. Företaget har nämligen meddelat att de är just nu förhandlar om att bli Sonys leverantör av ögonspårningsteknik till Playstation VR 2.

Sony presenterar Playstation VR 2

Pressmeddelandet är avsiktligt kort och nämner bara att Tobii är "världsledande inom eye-tracking" samt att de befinner sig i "förhandling med Sony Interactive Entertainment om att bli eye-tracking-leverantör till SIE:s nya VR-headset, Playstation VR 2". Mer än så avslöjas inte, men med tanke på att Sony presenterade detaljer om Playstation VR 2 på CES tidigare i år låter det som att enheten inte är riktigt klar för produktion än.

Det är för tillfället okänt vilka Tobii konkurrerar med och det är därmed svårt att göra några jämförelser rörande vilka fördelar en annan teknikleverantör kan tänkas erbjuda. Tobii stöder om inte annat alla de funktioner som Sony redan har avtäckt att Playstation VR 2 utrustas med. Detta inkluderar renderingstekniken foveated rendering, som gör det möjligt att anpassa rendering till spelarens synfält för att optimera prestanda.

Det finns redan flertalet som valt Tobiis ögonspårning till sina enheter, exempelvis HP:s Reverb G2 Omnicept Edition. Den stora kvarstående frågan är om Tobii erbjuder något som får Sony att välja dem, istället för en konkurrent.

Skulle du vilja se ögonspårning från Tobii i Playstation VR 2?