Under många årtionden har den danska leksaksklassikern Lego försett byggare, stora som små, med alla möjliga plastklossar. Allt från den stora lådan fylld med klossar på lågstadiet till avancerat vuxen-Lego som Millennium Falcon från Star Wars. Något annat som ibland kärleksfullt beskrivs som vuxen-Lego är datorbyggande, och med Halloween på ingång missar Lego inte chansen att bygga ett riktigt läskigt spelmonster.

På Twitter dyker den spökiga Lego-herrgården upp, men när väggarna svingar åt sidan visar det sig att byggnadens inre huserar en speldator. Otäckheterna kyls av ett vattenkylningssystem, även om det inte framgår om det är vatten eller slime som letar sig runt i rören. Klart är åtminstone att datorn inte är ensam i huset, utan både skelett och vampyrer lurar i skuggorna medan stora spindlar väntar i reservoarerna.

Skapelsen innehåller fler än 20 000 klossar och Lego-temat sträcker sig hela vägen till temperaturövervakning. Eftersom uppvärmningen av huset hanteras av de två strömslukarna Intel Core i9-12900KF och Nvidia Geforce RTX 3090 är det tur att Frankensteins monster har koll så att temperaturerna inte blir alltför otäcka.

I dagsläget verkar det inte som att Lego planerar att sälja datorskapelsen eller någon byggsats baserad på den. Kanske kommer datorchassin byggda av Lego-klossar dyka upp någon gång i den berömda framtiden.

Har du byggt något spännande i Lego? Berätta om dina skapelser i tråden!