Flera moderkortstillverkare har börjat ta fram modeller som placerar kontakter för ström och annat på baksidan. Avsikten är att göra framsidan så ren och estetisk tilltalande som möjligt. Asus teknik heter BTF eller ”Back-to-the-Future” och MSI kallar sin Project Zero.

Nu har tillbehörstillverkaren Corsair lanserat två stilrena chassin som är specialanpassade för att passa de här moderkorten med dolt kablage. Det mindre passar moderkort i storleken micro-ATX och kommer i två varianter: 2500X med glaspanel och 2500D med nät för bättre luftgenomströmning. Det större passar vanliga ATX-moderkort och kommer i varianterna 6500X och 6500D.

Chassina har dykt upp på brittiska Amazon men ännu inte på Corsairs egna webbplats. Det innebär att fullständiga specifikationer inte heller finns att tillgå än. Amazons produktsida avslöjar bara att båda har tvåkammarsdesign med kablar, diskar och nätaggregat till höger framifrån sett och processor, PCI-Expresskort och fläktar i den synliga delen till vänster. Den större modellen har plats för upp till tio 120-millimeters- eller sju 140-millimetersfläktar.

Priserna ligger på motsvarande 1 700 respektive 2 200 kronor i Storbritannien.