När Intel introducerade den andra generationens Core-processor anlände samtidigt en slags standard vid namn Ultrabook, som satte ribban för vad en bärbar dator måste klara av för att få använda namnet. Sedan dess har det hänt en hel del på teknikfronten och nu vill Intel höja nivån ytterligare ett snäpp med konceptet Intel Evo.

Likt föregångaren handlar det om ett antal viktiga kriterier som Evo-certifierade bärbara datorer måste uppfylla. Istället för att enbart fokusera på siffror och specifikationer är nu användarupplevelsen det centrala. Det inbegriper moderna anslutningar, lång batteritid vid verklig användning och genomgående hög prestanda.

Nu får alla medlemmar möjlighet att kamma hem en riktigt påkostad Intel Evo-certifierad dator från Lenovo!

Tävla och vinn!

IntelEvoLaptops_05.jpg

David "DavidTheDoom" Kvist har tagit pulsen på tävlingsvinsten (t.v.) i artikeln om Intel Evo.

lenovo-laptop-yoga-9i-14-subseries-gallery-11.jpg
lenovo-laptop-yoga-9i-14-subseries-gallery-10.jpg
lenovo-laptop-yoga-9i-14-subseries-gallery-11.webp
lenovo-laptop-yoga-9i-14-subseries-gallery-6.jpg

I prispotten väntar ingenting mindre än Lenovos Yoga 9i 14ITL5, ett bärbart kraftpaket på 14 tum med fyrakärniga Intel Core i7-1185G7 "Tiger Lake" under skalet. Därutöver syns Intel Iris-grafik enligt arkitekturen Xe, 16 GB minne, 512 GB NVME-lagring samt hybridfunktion med 4K UHD-upplöst pekskärm och integrerad pekpenna.

Tävlingsvinst: Lenovo Yoga 9i 14ITL5

Egenskap

Värde

Processor

Intel Core i7-1185G7
4 × 3,0–4,8 GHz

Grafikkrets

Intel Iris Xe 96 grafikkärnor (EU)
Max 1,35 GHz

Bildskärm

14 tum 3 840 × 2 180 pixlar
10-punkt pekskärm IPS

Primärminne

16 GB,
LPDDR4X 4266 MHz

Lagring

512 GB – NVME
(PCI Express 4.0)

Trådlöst nätverk

Intel AX201 – Wifi 6

Anslutningar

2 × USB 4 Type-C/Thunderbolt 4 (med laddmöjlighet)
1 × USB 3.2 Type-A
1 × kombinerat 3,5 mm ljuduttag

Vikt

1,26 kg

Pris

20 990 kr

Allt du behöver göra för att ha möjlighet att vinna är att svara rätt på ett antal frågor om Intel Evo och avsluta med ett förstklassigt svar i utslagsfrågan. Det sistnämnda handlar om att på ett träffsäkert, fyndigt eller intressant vis förklara konceptet Intel Evo för den som är i valet och kvalet.

Läs guiden om Intel Evo för inspiration och ledtrådar!

Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM) och utses av en jury, som består av representanter från Intel och SweClockers. Tävlingen pågår till och med den 8 februari.

intel_logga.png

Sponsras av Intel

Denna artikel produceras i samarbete med Intel och deras nya Evo-plattform. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.