Inledning

Att Norden har en mycket stor skara spelentusiaster råder det ingen tvekan om – enbart Sverige har vunnit otaliga turneringar världen över de senaste åren. Trots detta har vi sett få svenska tillverkare på marknaden. I vårt grannland Danmark huserar bland annat välkända Steelseries men faktum kvarstår: det finns väldigt få tillverkare av speltillbehör i Sverige.

Det nystartade företaget Mionix kanske kan ändra på detta. De har sin bas i Växjö, startade upp verksamheten 2007 och lanserade nyligen två möss för spelentusiaster med namnen Saiph 1800 och Saiph 3200. De kommer inom kort även att lansera musmattor i Alioth-serien. Namnen på produkterna kommer tydligen från stjärnor. Enligt företaget kan vi förvänta oss fler Mionix-produkter redan i år.

Sidewinder var ett koncept som Microsoft återlanserade hösten förra året. Då släpptes musen Sidewinder som vi [article id="5969"]recenserade[/article] då. Men Microsoft kände att det behövdes en budgetversion av denna mus som hade väldigt många funktioner och således också ett relativt högt pris. Musen Sidewinder X5 som vi skall kika närmare på idag är en nedbantad version av den ursprungliga Sidewinder.