Utsidan

Ovansidan

eclipse_p350x (14).jpg
eclipse_p350x (27).jpg
eclipse_p350x (28).jpg
eclipse_p350x (29).jpg

Ovantill finns det plats för två fläktar av antingen 120 mm- eller 140 mm-variant. Fläktplatserna täcks av ett flexibelt dammfilter i metall som sitter fast med en magnetlist runt om. Dammfiltret är tack vare magnetlisten väldigt enkelt att ta bort och sätta dit – inga lås eller hakar som användaren behöver tänka på.

eclipse_p350x (15).jpg

Längst fram till höger på ovansidan finns hörlurs- och mikrofonuttag, två USB 3.0-anslutningar, samt två knappar för styrning av belysning. Mer om belysningen följer i senare kapitel. I mitten längst fram finns inte helt oväntat strömknappen.

Framsidan

eclipse_p350x (17).jpg
eclipse_p350x (35).jpg

Framsidan täcks helt av en borttagbar frontpanel som enkelt lossas genom att dra i den. När den tas bort syns så kallade "pogo pins" längs ned som ansluter belysningen i frontpanelen. Inga kablar eller kontakter behöver alltså lossas eller riskeras att gå sönder om användaren råkar vara lite för våldsam när denne ska ta av fronten. En liten men väldigt trevlig detalj.

Längs med båda sidorna sitter det långa dammfilter och längre in mot mitten finns två lodräta linjer, som när datorn är igång bjuder på ljusshow

eclipse_p350x (30).jpg
eclipse_p350x (32).jpg
eclipse_p350x (37).jpg
eclipse_p350x (117).jpg

Efter att fronten lossats framgår det att, precis som på ovansidan, finns plats för två 120 mm- eller 140 mm-fläktar. Till skillnad från ovansidan finns det dessutom möjlighet att montera en radiator för vattenkylning.

Radiatorer på upp till 140 mm × 280 mm får plats. En 120 mm-fläkt är inkluderad och är monterad på den nedre platsen. Det är också den enda fläkten som medföljer. De två avlånga fläktfiltren är löstagbara för att underlätta rengöring.

Längst ner finns platserna för 3,5-tumsdiskar, två till antalet. En av platserna har en liten kartong monterad som innehåller monteringsdetaljer. Mer om det vid monteringen.

Vänstersidan

eclipse_p350x (26).jpg
eclipse_p350x (53).jpg
eclipse_p350x (44).jpg

Större delen av vänstersidan täcks av en skiva härdat glas. Glaset har en svartmålad ram varav den nedre sidan har en omålad linje där en tredje ljusslingan sitter. Glaset sitter fast med fyra stora tumskruvar som är lätta att lossa.

Tumskruvarna har gummerade baksidor som håller glaset på plats utan att det skallrar. Skruvarna skruvas i tills de bottnar, och det finns ingen risk att råka dra åt dem för hårt så att glaset skadas eller spricker. Nedre delen av vänstersidan är inte avtagbar utan åtkomst till det utrymmet sker från högersidan.

Högersidan

eclipse_p350x (16).jpg
eclipse_p350x (63).jpg
eclipse_p350x (64).jpg

Hela högersidans plåt är borttagbar i ett stycke och sitter fast med tumskruvar. En trevlig detalj är att dessa tumskruvar är av vad jag kallar för den oförlorbara typen, alltså att de sitter kvar i sidoplåten efter att de skruvats ut.

Tumskruvarna är lite väl små och även vassa för att vara riktigt bekväma att lossa, och tillsammans med dåliga gängor i stommen gör det att skruvarna är svåranvända. Jag hade gärna sett att de var likadana som de till glaset på vänstersidan. Högersidan ger åtkomst till det nedre utrymmet, kabelutrymmet bakom moderkortet samt de tre 2,5-tumsplatserna.

Baksidan

eclipse_p350x (20).jpg
eclipse_p350x (22).jpg

Baktill finns plats för en fläkt, av storleken 120 mm. Även här går det att montera en radiator men då enbart en mindre sort på 120 mm × 120 mm. Det är säkert en bra plats för en integrerad vattenkylarlösning för processorn. Den här bakre fläktplatsen har till skillnad från samtliga andra platser inget dammfilter men troligast är nog att en fläkt placerad här ändå blåser ut, så ett dammfilter gör kanske inte så stor nytta.

Undersidan

eclipse_p350x (46).jpg
eclipse_p350x (47).jpg
eclipse_p350x (48).jpg

Längst bak undertill finns ännu ett löstagbart dammfilter som lossas genom att dra det bakåt. Filtret sitter framför där nätaggregatets fläkt är tänkt att hamna. Chassit står stadigt på fyra gummerade fötter vilka också ger ett ganska stort luftutrymme undertill så att nätaggregatet får tillräckligt med luftflöde.