Phanteks Shift Air

Egenskap

Värde

Formfaktor

Mini ITX

Moderkortsstöd

Mini ITX

Dimensioner (B × H × D)

186 × 470 × 274 mm

Material

Stål, plast och sidopaneler av tyg.

3,5-tumsplatser

1 st.

2,5-tumsplatser

2 st., upp till 3 st. med tillbehör.

Fläktplatser

2 st. 120/140 mm fram och 1 st. 120/140 mm i botten.

Radiatorstöd

120 mm fram och 120 mm i botten.

Formfaktor nätdel

SFX, SFX-L

Färgalternativ

Svart eller antracitgrå.

Phanteks Evolv Shift Air är baserat på det näst intill unika Phanteks Evolv Shift, med den stora skillnaden att den nya versionen alltså fimpat sidopaneler av glas. Phanteks har valt att göra den typen av förändring för att förbättra luftflödet och kylningen i datorn. Nätmaterialet för sidopanelerna är detsamma som på Phanteks P600S, som släpptes tidigare i år.

10.JPG

Det som främst urskiljer Evolv Shift Air från andra Mini ITX-chassin är formatet. Chassit är byggt för att ta upp så lite golv- eller bordsyta som möjligt och genom att jobba på höjden offras ingen volym.

Det innebär att chassit blir ungefär lika högt som ett större ATX-torn, men fotavtrycket på golvet eller på bordet är inte mycket större än vad en musmatta medför. Det hjälper den som vill rymma en kraftfull dator på liten yta, eller den som bara är på jakt efter ett chassi med lite mer speciellt utseende.

2.JPG

I den nedre delen av chassit finns inte så värst mycket plats, men trots detta finns det monteringspunkter för dubbla slutna vattenkylare av 120 mm-typ, en SFX- eller SFX-L-nätdel. Därtill sväljer delen en hel del kablar utan större svårigheter. Med alla detaljer på plats blir det dock ganska besvärligt för luften att ta sig förbi, så min rekommendation är att bara använda en vattenkylare.

13.JPG

I kartongen finns alla skruvar och distanser sorterade i uppdelad plastlåda, vilket jag tycker är ett väldigt trevligt inslag. Bland tillbehören återfinns också fästen för 3,5-tumshårddisk, samt tassar att klistra på en av sidopanelerna, för att orientera chassit liggande. Personligen känner jag att liggande format passar in betydligt bättre på versionen i glas, då tassarna måste fästas på en platt och slät yta, något som saknas hos Evolv Shift Air.

Åter till den sorterade plastasken, som jag tycker är ett effektivt substitut till en mängd engångspåsar för olika skruvar, som annars är vanligt förekommande. Dessutom kan lådan sedan bli hem åt andra skruvar som eventuellt finns liggandes hemma. Här får Phanteks helt klart ett bonuspoäng från mig.