Förutom grafikkort i Geforce-serien erbjuder Nvidia ett flertal olika lösningar för datacenter och mer professionellt användande. Det handlar bland annat om företagets Quadro- och Tesla-modeller, som anpassats för ändamålet och kommer ofta med en betydligt högre kostnad.

Nvidia har nu gjort ändringar i sitt användaravtal vilka hindrar datacenter från att använda företagets Geforce-mjukvara och även grafikkort ur samma serie samt Titan-serien. Det nämns dock att detta inte gäller datacenter som använder bolagets grafikkort för brytning av kryptovalutor och liknande ändamål.

No Datacenter Deployment. The SOFTWARE is not licensed for datacenter deployment, except that blockchain processing in a datacenter is permitted.

Nvidia har redan nu börjat se till att företag följer detta och har skickat brev till flera för att uppmärksamma dem på ändringen. En av dessa är Sakura Internet, som äger ett av Japans största datacenter, och Nvidia uppmanar dem att upphöra med användandet av Titan X och Titan Xp i sina servrar.

Ändringen i användaravtalet innebär att datacenter framöver måste använda de betydligt dyrare Quadro- eller Tesla-modellerna från Nvidia, eller gå över till lösningar från andra tillverkare. Nvidia själva nämner inte heller varför ändringen gjorts.

Källa: Techpowerup