Permalänk
Medlem

Jag mår fin fint.

Permalänk
Medlem

@Lorault: Är rätt okej själv. Är 23 år och bor lilla utanför lilla Eksjö på gård. ÄR faktiskt lugnare än mina päron

Permalänk
Medlem

Börjar bli jävligt tråkigt. Finns bokstavligt talat ingenting att se fram emot. The Last of Us Part 2 har precis blivit förlängt igen på obestämd tid pga denna jävla pandemin. Blir så jävla trött på detta året asså...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Anton341:

Börjar bli jävligt tråkigt. Finns bokstavligt talat ingenting att se fram emot. The Last of Us Part 2 har precis blivit förlängt igen på obestämd tid pga denna jävla pandemin. Blir så jävla trött på detta året asså...

<rant>
Det där fattar jag inte överhuvudtaget, VI BEHÖVER UNDERHÅLLNING / VERKLIGHETSFLYKT en stund!!! Tycker inte deras argument om att de inte kan garantera att alla får spelet samtidigt håller, tror nog att vi alla har förståelse för att en försändelse kan fastna mellan länderna i detta läge (och därför köper det digitalt istället... ,-))
</rant>

Nä, tur att RE3:Remake är nerladdat på PS4:an, så man kan skjuta på lite virus ikväll!

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Inaktiv

Jag mår bra! Inte blivit sjuk (ännu) och har inte påverkats ekonomiskt (ännu).

Insåg en sak idag. Jag har varit hyfsat orolig och ängslig emellanåt. Är egenföretagare så fick tidiga indikationer om att nu stryps allt, men så blev det inte. Så mycket stress, men... har börjat karantänträna (eller vad man ska kalla det) stenhårt varannan dag, så mår väl bättre fysiskt än på mycket länge.

Sen är det ju som för de flesta andra att det finns riskgrupper i familjen, så det oroar såklart, men mycket videosamtal sker så det känns väl också som relationerna är bättre än någonsin.

Jag försöker ringa varje dag om jag inte själv blir uppringd, och om ett syskon ringer så kopplar jag in flera i videosamtalet. Det var lite stelt i början men nu känns det som vi hänger mer än nånsin. De flesta bor i Jönköping medan jag drog till Stockholm för 10 år sedan.

Permalänk
Medlem

Student på GU. Min nuvarande kurs ställdes om till distans utan större problem. Ingen salstentamen denna kursen heller så det underlättar. Blev varslad från extrajobbet några veckor innan Corona-varslen drog igång då man stängde ner min avdelning. Det var trist. Men jag pluggar på hemifrån och det fungerar bra för både mig och frun. Vi har dessutom fått massa bonustid tillsammans vilket är trevligt 🙂

Klart det som händer är trist, men för egen del tuffar livet på ganska bra ändå!

Visa signatur

ASUS ROG Strix G15 G513QM | Pixel 7

Permalänk

Jag mår riktigt piss. Ja jag vet om att det finns de som har det värre och är sexslavar och liknande, men när folk i ens omgivning har det bra och man extremt sämre så blir man lätt irriterad.

Under de senaste 10åren har jag inte haft en enda riktig semesterdag. För precis alla dagar jag har haft semester, långledighet eller tagit ut komptid så har jag tvingas arbeta åt mina föräldrar. Utan detta skulle deras verksamhet konkursa direkt.

På jobbet ska man anstränga sig utav helvete, 60 000kr i veckan ska man faktuera ut för sitt arbete och man få själv förklara för kund varför det blev så dyrt. Det innebär att jag inte precis enbart kan jobba 40 h utan snarare att jag gör runt 70h i veckan som jag har gjort de senaste 10åren.
Jag är så inihelvete slutkörd så jag orkar ett piss och nu pratar de om att de ska korttidspermintera personer för corona krisen. Många på jobbet blev utvalda, jag sa att jag supergärna ville bli korttidsperminterat.
Men vilka valde de ? Jo ungdomar som är på minst 3 utlandsresor varje år, lägg till skidsemester på det.
De vet om att jag är så fruktansvärt slutkört så jag inte kommer kunna få ett nytt jobb, mig var det säkert att låta vara kvar. Att sjukskriva sig låter enkelt, men då får jag personen förklara för kund läget. Nu ska jag anstränga mig ännu mer för att kunna faktuera 60 000kr i veckan i Corona tider när det är skitsvårt att få tag i folk.

Permalänk
Hjälpsam

Jag har förmodligen SARS CoV-19, smittad för 25 dagar sedan, milda symptom. Fru, barn och hund har haft ännu mildare symptom. Alla i självkarantän och jobbar hemifrån förutom grabben som lirar Stormworks hela dagarna.

Svart humor och memes hjälper mig och hustrun till gott humör, grabben (12) är glad att han får spela så mycket hela veckan.

Luleå/Norrland

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Medlem

@lillaankan_i_dammen: Nu förstår jag inte riktigt varför du ska förklara eventuell sjukskrivning till, vad jag förstår är, företagets kund? Jag hade sagt upp mig på dagen och hänvisat kunder till företagets informationsnummer/växel whatever. För det låter onekligen som du kommer bli sjukskriven förr eller senare i vilket fall och då är företaget i en sådan sits iallafall medan det för dig personligen kommer troligtvis vara ännu värre ställt fysisk och mentalt ju längre tiden går.
Nu vet jag inte vilken bransch eller företag du jobbar i men det låter som ett riktigt skitställe från din berättelse.

OnTopic: Jobbar inom en sektor som berörs väldigt av lågkonjunkturer och kriser. Så länge det finns någon form av statsapparat här hemma eller utländsk så ser jag inte att takten avtar. Så rent krasst mår jag som innan pandemin, jämna plågor och stresstoppar lite här och var. Ändrat några rutiner enligt rekommendationer både hemma och på arbetsplatsen, fysiska möten har ställts in tillsvidare men utveckling och produktion måste flyta på.

Visa signatur

MSI K9N SLI Diamond | MSI Diamond HDMI 7600GT | AMD X2 4200+ | 1GB Kingston HyperX| 32" LG 5000:1 screen | Asus EeePC 701

Permalänk
Medlem

Jag dricker lite mera öl hemma men annars mår jag bra hittills. Frugan tittar dock snett på mig allt oftare och kanske snart lägger in sitt veto är jag rädd för. Ditt finns så många olika sorter att testa ju.

Två effekter:

1. De uppenbara väldokumenterade hälsoeffekterna.
2. Det är så sjuuuukt mycket negativitet nu, att slappna av med en öl känns... hmmm... bra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av makatech:

Jag dricker lite mera öl hemma men annars mår jag bra hittills. Frugan tittar dock snett på mig allt oftare och kanske snart lägger in sitt veto är jag rädd för. Ditt finns så många olika sorter att testa ju.

Två effekter:

1. De uppenbara väldokumenterade hälsoeffekterna.
2. Det är så sjuuuukt mycket negativitet nu, att slappna av med en öl känns... hmmm... bra.

Kan bara instämma! Vad för öl dricker du om jag får fråga? Själv knäckte jag nyss en Mariestads 33cl

Permalänk
Medlem

jag mår bra, bor i skogen utanför Falun, kan jobba 100% hemifrån, min nuvarande uppdragsgivare är i Danmark så jag hade jobbat hemifrån oavsätt, jag åker bara inte in till kontoret i Falun nu.

men jag är orolig, jag tillhör riskgruppen, astma och pumpen, nu är min pump som den skall, men vi har ju inte jätte bra gener i familjen varken på mors sida eller fars sida. syrran å farsan har haft problem innan med pumpen. men jag är den som klarat mig utan problem, hur som hälst, de här med att viruset inte är så farligt, är ju gammal information. Statistik visar att alla som kommer till ett läge att dem behöver respirator för att hjälpa lungorna har en överlevnads chans på 20%, oavsätt ålder.... bam där blev jag ett par snäpp mer orolig, å mig lär vården inte prioritera med så låga odds.

ända som kan rädda mig är om de vill behålla skatten jag betalar in varje månad möjligvis.

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Medlem

Mår bra, var förkyld redan innan Corona tog fart och har nog varit hemma på heltid i en månad nu. Har inte jättestort socialt behov och är van att av olika anledningar hålla mig på hemmaplan, så jag har redan hittat vanor och intressen att sysselsätta mig med utan att behöva lämna hemmet. Gymmet kan jag sakna dock.

Än så länge har ingen i min närhet drabbats och jag kan på ett sätt glädjas åt hur distansarbete går från 'nice to have' till 'need to have' vilket driver på den tekniska utvecklingen och våra arbetsplatsers organisationer.

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Medlem

Har jobbat hemifrån i 4 veckor nu av eget val.
Skit gött att bara sitta hemma och ta det lugnt.
Även om produktiviteten inte riktigt är på 100%.
Det värsta är nog alla sega Slack samtal/möten folk vill ha.

Känner ingen som blivit smittad men hörde en kollega på Slack som jobbar i Stockholm vars kompis föräldrar låg på sjukhus. Första gången jag hört någon prata om att det skett i dess närhet.

Har varit 100% frisk hela tiden men undviker ändå att gå ut mer än "nödvändigt" då jag anser att vi som kan stanna hemma bör stanna hemma så att dom som inte kan stanna hemma träffar på färre folk på stan, i affärer och kollektivtrafik och således utsätts för mindre risk.

Kanske reagerar jag överdrivet men jag vill inte vara skyldig till att ha spridit viruset, riskerat andras liv och kanske indirekt vara vållande till annans död.

Och jag anser att det är bättre att försöka för mycket och det inte blir så allvarligt än att försöka för lite och det blir som Italien.

Better safe than sorry.

Visa signatur

Mina poster är en illusion. Det som står skrivet här över står i själva verket inte där så inget av det som du läser är sant. Inte ens den här texten. Jag har själv ingen kunskap om det jag skriver och ingen bör således läsa eller ta in den information som står skrivet.

Permalänk
Medlem

Mår själv precis som vanligt. Jobbar på och sliter med en massa övertid då trycket på jobbet ökat lite (inget som corona påverkar). Alltid gött med lite extra cash man kan ploppa in på börsen nu när alla andra dragit handbromsen 😜

Visa signatur

SHIT vilken strömförbrukning det va på 590 SLI, ska man behöva ha ett kärnkraftverk för 2 sånna kort eller? Lär ju bli fler Fukushima katastrofer i världen i så fall!

Permalänk
Medlem

Är i stort sett frisk nu. 5 dagar utan feber nu. Mår ganska bra. Råder nog ingen tvekan om att jag har haft corona-viruset. Sjukdomsförloppet liknar inget annat jag har haft. Dock väldigt milda men lite skumma symptom.

Sjukdomsförloppet kan delas upp i två omgångar. Den första omgången märktes knappt. Lätt feber och lätt trötthet under ca 2 dagar. Sen känner man sig frisk igen under ca 3 dagar förutom att jag hostar till ibland när jag ute - speciellt när bilar kör förbi. Sen slog febern till igen och höll i sig mer eller mindre i 7 dagar. Märkte inte av så många andra symptom än feber förutom att luktsinnet försvann helt och att man känner av en konstig sjukdomskänsla. Hostade nån gång ibland också. Lyckligtvis hade jag aldrig ont i halsen.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | 4x8GiB 18-20-16-36-52-2T DDR4-3400 | MSI B450-A Pro Max AGESA 1.2.0.7 | Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GiB | Crucial MX500 500GB | PNY CS900 2TB | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung PM961 512GB | Scythe Kamariki 4 450W

Permalänk
Medlem

Mår väl helt okej, jobbar på som vanligt. Bor i finland och i princip hela landet är nerstängt pga virusskiten, väldigt lite folk i rörelse utomhus. Lite trist blir det på helgerna när alla restauranger och pubar håller stängt. Saknar gymmet mest av allt, är inget fan av att träna hemma men kör på ändå.

Visa signatur

Intel Core i7 7700K delided @5.1 Noctua NH-D15 ROG MAXIMUS IX CODE RTX2080

Permalänk
Medlem
Skrivet av maLakai:

Tredje dagen med 39 graders feber. Hostar och snuvig, hoppas det är en vanlig förkylning men håller mig hemma tillsvidare. Har en konstig lukt i näsan idag som luktar typ klor eller badhus.. jättekonstigt.

Idag försvann luktsinnet totalt ihop med smaksinnet. Inte det minsta snuvig längre och febern är nästan borta. Kusligt bara förlora luktsinnet så, kan typ spruta parfym rakt under näsan utan att känna det minsta doft alltså 0%.. Misstänker det är Corona iaf för huvudvärken sitter i..

Visa signatur

| Lian-Li O11 Dynamic XL | AMD Ryzen 9 5900X | EVGA GeForce RTX 3080 Ti 12GB FTW3 ULTRA | ASUS ROG Crosshair VIII DARK HERO | 32GB G.Skill TridentZ Neo 3600MHz CL16-16-16-36 | be quiet! Dark Power Pro 12 1200W | 32" Acer Predator XB323UGX QHD IPS 270 Hz | 27" Acer Predator XB271HU IPS 165 Hz |

Permalänk
Medlem

Har inte varit sjuk sen viruset började. och får inte bli nu när min ögonoperation ska bli den 14 denna månad. Vill inte vänta längre nu. Dock kan jag inte kolla tempen på mig. Någon bra som man tar tempen i örat eller pannan? Man fick inte ha högre än 37 grader om man skulle operera sig

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk

Igår blev jag rädd, hade handlat mat åt båda mina föräldrar och mot kvällen när jag var ute och gick fick jag hosta och svårt att andas.

Hade dock ingen feber när jag kom hem och blev helt återställd efter några timmar så troligen bara allergi.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Irregular Programming:

Igår blev jag rädd, hade handlat mat åt båda mina föräldrar och mot kvällen när jag var ute och gick fick jag hosta och svårt att andas.

Hade dock ingen feber när jag kom hem och blev helt återställd efter några timmar så troligen bara allergi.

Jag är lite kritisk mot affärerna att t ex frukt som folk kanske tar i och lägger tillbaka. Jag är tveksam att köpa äpplen som inte i ligger i någon förpackning. Man kan ju bli smittad på det viset. Coop där jag bor hade 4 pack i kartongförpackning där man inte kom i kontakt direkt med äpplena. Man borde få handskar om man ska ta i saker i affären.

Jag själv går till affären strax innan dom öppnar så att det är så lite folk som möjligt
Köpte en termometer som man stoppar in i örat. En dyr jäkel va det, nästan 600 kr 😞
Har inte haft feber hittills

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Skrivet av AMD-FX:

Jag är lite kritisk mot affärerna att t ex frukt som folk kanske tar i och lägger tillbaka. Jag är tveksam att köpa äpplen som inte i ligger i någon förpackning. Man kan ju bli smittad på det viset. Coop där jag bor hade 4 pack i kartongförpackning där man inte kom i kontakt direkt med äpplena. Man borde få handskar om man ska ta i saker i affären.

Jag själv går till affären strax innan dom öppnar så att det är så lite folk som möjligt
Köpte en termometer som man stoppar in i örat. En dyr jäkel va det, nästan 600 kr 😞
Har inte haft feber hittills

Tror inte det är någon fara med mat egentligen, att äta det här viruset är nog helt ofarligt. Däremot mycket folk där som möts.

Permalänk
Medlem

Jag hade något som troligtvis var en förkylning för några veckor sedan. Även om det var milda symptom så fick jag lätt ångest när man kände en irritation i luftrören. Ofta när man skulle somna så inbillade man sig att det var jobbigt att andas men sedan somnade man och sov gott hela natten så det var nog mest psykiskt. Rädslan var att man skulle vakna och inte kunna andas, vilken panik man skulle få... Jaja det hela gick över som en vanlig förkylning så det var nog det.

Kom och tänka på preppers som förberett detta i kanske 10 års tid. "Äntligen" får de praktisera. Men hur har det gått för dem, har det blivit så som de trodde? Sitta isolerad i en källare och äta burkmat måste tära på psyket i längden. Men de kanske tycker om det.

Permalänk
Medlem

Solen skiner här i Prag, det är +22 C och äppelträdet blommar utanför fönstret. Fjärilar fladdrar förbi och skogen lyser grön i horisonten. Det strömmar in jobb i stadig takt, ca 30 % mer än mitt genomsnitt för mars-april tidigare år. Sitter hemma och jobbar, njuter av den vackra utsikten utanför och har det skönt i min stilla ensamhet.

Fördel introversion, i tider som dessa. Hoppas på bättre tider för alla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ronnylov:

Kom och tänka på preppers som förberett detta i kanske 10 års tid. "Äntligen" får de praktisera. Men hur har det gått för dem, har det blivit så som de trodde? Sitta isolerad i en källare och äta burkmat måste tära på psyket i längden. Men de kanske tycker om det.

De har nog hittills blivit skitbesvikna, samhället har ju inte rasat samman! Det enda som har hänt är en viss överdödlighet, viss ökning av konkurser, att vår slimmade sjukvårdspersonal fått jobba häcken av sig, några har tagit på sig ansiktsmasker o.s.v. Det är inte detta som de har preppat för. Det lilla "samhällsstörande" som hände, att jästen och toapapper blev bristvara ett par veckor var förstås inget problem eftersom de hade sina lager klara.

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Medlem

Förlängd korttidspermittering så ska inte börja jobba förrän 10/8. Kommer bli mycket gjort på tomten i år
Så länge inte ett jättevarsel väntar till hösten är det toppen för min del.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Blir mer träning nu när man är hemma och har tråkigt så lite mörare i kroppen, försöker komma på något skoj att göra. I allmänhet har jag om något mer att göra på jobbet nu, speciellt när jag kommit på lite roliga effektiviseringar jag ska göra under sommarmånaderna som normalt är lite lugnare för mig. Däremot så går ju allt mycket snabbare när jag är hemma också så totalt sett har jag mer fritid än vanligt så jag måste komma på någon ny hobby.