Inlägg

Inlägg som Commander har skrivit i forumet
Av Commander
Skrivet av FilosofN:

Då jag egentligen inte hade några viktiga grejor på datorn (en del dokument och Pythonprogram, någon bild, kanske), slutade det med att jag helt enkelt bara ominstallerade alltsammans. Ja, jag är lat =P men det fungerade i alla fall.

Nästa gång ha en separat home/root partition så slipper du förlora användardata helt.

Av Commander
Skrivet av 2stroke:

Har en Fujitsu/Siemens PC.

Då man startar datorn så går alltid CPU fläkten till 100% och sedan stegar den ner under ca 2 minuter under uppstarts sekvensen till ? % för att sedan stanna på det varvtalet hela tiden.
Men jag vill få CPU fläkten att gå med högre varvtal än den gör därför att jag vill låta den kyla MER.
( Ökat ljud är inget problem för mig )
Hur gör jag detta ?

// NYBÖRJAREN.

Varför?

Av Commander
Skrivet av Accipiter46:

Jag behöver aldrig vänta på att datorn gör något så länge att det är värt tiden att kolla på hårddisklampan. När det väl har gått så långt tid att man kollar på lampan har datorn oundvikligen krashat. Alltså är lampan värdelös

Lampan är värdelös för _dig_ och ditt användarscenario.

Av Commander
Skrivet av hACmAn:

Hehe Numlock är den knapp jag oftast kollar för att se om datorn svarar.

Samma här. Linux använder Caps lock lampan som information om exempelvis Kerneln hängt sig vilket den sedan skickar ut ett kort meddelande genom att blinka LED. Jag har heller inte fullstort tangentbord utan tkl vilket gör att pilarna och numpad är på samma del så numlock används ganska mycket hos mig förutom att kolla att datorn hänger med.

HDD LED likaså Power LED varierar på vad för dator man har. kanske den är riktigt tyst och då kan den vara användbar.

Av Commander

Hm kan du skriva dmesg och kopiera över hela outputen, skulle du kunna också ta en bild på hur det ser ut så man förstår bättre hur det ser ut. Samt vad kör du för enviroment, KDE/Gnome/XFCE etc....

Min gissning är antingen någon korrupt fil du har fått när du stängde av datorn eller hårdvarufel.

Av Commander

Med tanke på att det inte händer för mig på något spel jag spelat (Linux) så skulle jag gissa att detta är ett drivrutinproblem. Bara vänta och hoppas antar jag kanske kontakta nVidia supporten och rapportera om nVidia inte känner till problemet d.v.s.

Av Commander
Skrivet av simon253:

Hur kan du tycka att 4GB Ram är tillräckligt i en speldator?

Om speldatorn bara har igång harpan då kan man tycka att det är onödigt väl. Allt handlar om att titta vilket spel hen vill spela och anpassa sig efter det. Visst kan man poängtera att mer RAM kan vara användbart men när det handlar om mer FPS så nej.

Av Commander
Skrivet av nanberg8:

http://i.imgur.com/CJ4ofTT.png

Små updates, mindre padding på sido boxarna mm.

Tycker om konceptet här är mina 10 ören.

* Där du har Bli medlem / Logga in, känns lite som wasted space att ha en hel tom rad bara för att separera inloggningen. Kanske skippa det helt och om man nu vill ha en rand kanske placera det under menyn eller att hela Headern blir orange.

* Färgerna spelar de någon roll d.v.s. är de baserade på något eller är de på måfå. Vad jag vill säga är kanske man kan ha färger för nya 'huvud' nyheter samt andra färger där det finns kommentarer etc.

* Alla artiklar har inte heller en hel bild över så visa koncept över hur det skall se ut när man har en mindre bild skulle också vara intressant

* Forumen är jag också intresserad av hur det ser ut där. Nuläget stör jag mig att forumet inte tar upp hela bredden så jag har löst det själv med css och stylish för att få den använda mer.

* Som andra kanske har noterat mörkare varianter. Jag personligen kör med mörkt tema helt för att slippa den vita bakgrunden, men som sagt alla tycker olika.

Av Commander
Skrivet av r80x:

Följdfråga då

Vad menas med tickrate?
Är det input på mus/tangenbord eller nått sånt?

Frekvensen servern uppdaterar mot alla klienter kort sagt. Mer i tickrate ger mer beräkningar i sekunden. Du kan jämföra detta mot Battlefield 4 som har en tickrate på 10Hz.
CS brukar hålla 64Hz på vanliga servrar och runt 100Hz på mer seriösa.

Av Commander
Skrivet av r80x:

Är det någon här som vill förklara varför man vill ha 300+ fps?

Jag förstår inte, men jag har sett massa skriverier om just cs:go och att folk vill ha miljardes i fps.
När jag kör mina egna lirerier hör hemma så är jag glad och nöjd vid 60

Nu spelar ju jag inte professionellt eller nått och lite därför undrar jag vad ni får ut av den höga fps:en?

Du vill ha helst samma fps eller mer som tickrate. Utöver det så har man 140Hz skärm vill man att den skall hålla min framerate på samma frekvens.

Utöver:
-threads är också depricated och har ingen effekt senast jag läste.
För mig hoppar FPSen beroende på vart jag är men microstutter har jag inte känt av.

Allt jag har i launch options är, dock är dessa Linux specifika och bara stoppar spelet att gömma sig när man trycker utanför när det kör fullscreen.

SDL_VIDEO_MINIMIZE_ON_FOCUS_LOSS=0 %command%

Kör ni alla fullscreen btw? SLI/Crossfire funkar bara i fullskärm om jag inte minns fel, sedan så kan Windows skapa prestanda problem om spelet körs i window läge. Borderless har jag ingen aning om hur dess fönsterhanterare hanterar repaints.

Av Commander
Skrivet av MatsDahlgren:

Hur många flyttkartonger behöver jag för att vika ihop en kryogenisk kammare?

Lättare väl bara att gå ut lägga dig på en parkbänk eller dylikt? Ingen snö men kallt som f*n är det.

Av Commander
Skrivet av Rajat:

Har inget annat på min laptop och det fungerar utmärkt

Vad säger du till personer då när de säger att de inte har något antivirus alls och det funkar utmärkt för dom.

Defender/MSE i Windows 7/8 har fått sämst betyg eller varit bland de sämsta i stort sätt alla tester. Även Microsoft vet om detta som har get upp ser det ut som. Läser man vad de säger:

Citat:

Holly Stewart, senior program manager of the Microsoft Malware Protection Center, told Dennis Technology Labs that Microsoft made a decision to switch to what it calls a "baseline strategy".

"We had an epiphany a few years ago, back in 2011, where we realised we had a greater calling and that was to protect all Microsoft customers," she said. "But you can’t do that with a monoculture and you can’t do that with a malware-catching ecosystem that is not robust and diverse."

Rather than focus on making its own antivirus the best in the business, Stewart said Microsoft was "doing everything we can to protect against real threats" and passing data on those threats to antivirus makers, so multiple parties can target the problems.

"It’s not as efficient to have one kind of weapon," she said. "Like anything you must have that diversity. It’s a weakness to just have one."
Från: http://www.pcpro.co.uk/news/security/384394/microsoft-securit...

Bra läsning: (Som också tar upp det Holly Stewart sade)
http://www.howtogeek.com/173291/goodbye-microsoft-security-es...
TLDR:

Skrivet av http://www.howtogeek.com/:

We’d like to apologize for continuing to recommend Microsoft Security Essentials for so long, in spite of test results. We found it worked for us and we didn’t like how heavy and obnoxious other antivirus solutions can be. We believed Microsoft when they argued that MSE provided “comprehensive malware protection” for real-world threats and that antivirus tests weren’t representative of real-world results, as MSE performed well for us. We feel betrayed by Microsoft — they made an internal decision to let MSE decline without telling us. They’re still communicating two different messages — one to antivirus testing companies in interviews and one to average users on their website.

Summa summarum: När det kommer till dåliga resultat i olika test så säger Microsoft att det är en baseline AV och skyddar mot "vanligaste hot" och rekomenderar att använda andra antivirus för att vara helt säker. Men när det kommer till marknadsföringen så säger Microsoft att MSE/Defender är kompetent AV.

Av Commander
Skrivet av Raind:

Tjenare är ny här så om jag gör nåt fel får ni gärna påpeka det, nu är det så att jag behöver ett nytt headset me bra mic. Ska användas till att spela och skypa, men kanske lite youtube så vill gärna ha en bra mikrofon. Om det är någon som undrar så har jag den här datorn ifall det skulle spela någon roll, http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-..., Har en budget upp till 1000 men gärna under om det går
Mvh Raind

Köp bra lurar och sedan köp till en mic istället. I princip finns det inga bra headsets med som har micar som är påkostade. Utan allt över 10kr brukar spöa dessa utan problem.

Av Commander
Skrivet av SonsA:

Hej
Köpte för typ 3 år sen ett uppgraderingspaket från INET, där det följde med 2x2gb corsair DDR3-1600 xms3.

Kollar i ett program som heter Astra32 och det ena minnet har produktnummer CMX4GX3M2A1600C9 vilket stämmer när man söker det på google. Men det andra minnet har produktnummer CMX4GX3M2A1600è9... è ?!?. Söker jag på det så hittas ingenting.

Så varför har dom två olika (ett som jag aldrig någonsin sett) produktnummer?. Köpte ju ett KIT, 2x2048MB Corsair...

Snarare en bugg i programmet som läser serienummret då du ser ju tydligt att det inte skall vara é utan C som beskriver CAS Latency som är 9

Av Commander
Skrivet av stimpen:

Jo kanske reklamfritt men du ger illuminati full insyn i din dator.

Illuminati har redan bakdörrar i Windows.oroa dig inte

Av Commander

Tittat på AS men föredrar Eclipse, har en del bindings och shortcuts samt optimeringar i mitt workflow att jag ser inte en större vinst att gå över till AS.
Dock funderar jag på intellij idea pga deras inbyggda profyling för trådar etc.

Av Commander

Nu kör jag iofs inte NTFS utan EXT4 till större del. Men att kontrollera filsystemet brukar jag köra efter vart ~30e boot eller en strömförlust detta sker dock automatiskt och tar bara någon extra sekund att slutföra innan datorn bootar helt.

Vill man reparera Windows filer är det dock sfc scannow man vill köra i terminalen.

Av Commander
Skrivet av downup:

Min N64 emulator är trasig och hittat en lösning på det. Men jag måste byta ut en fil via WinSCP. Men när jag försöker ta bort eller byta ut så får jag bara upp
Permission denied

Vart, hur gör jag så jag har tillgång?

//Nybörjare på Raspberry PI

/opt krävs root behörighet. Lättast är väl att först kopiera över det via din ftp eller vad du nu använder och sedan logga in med användarkontot via ssh och kopiera över det till rätt plats med sudo.

Av Commander
Skrivet av Yoshman:

Skype använder väl Qt på Linux? Den gjorde det en gång i tiden i alla fall.

Hm du har rätt, tittade på dep för applikationen det är qt. Tyckte den var extremt olik mitt qt tema så antog det var GTK+ eller dyl.

Skrivet av Dr_Spackel:

Och information om hur man får till det så där skulle vara bra kanske?

Detta är standard klienten för Linux.

Av Commander
Skrivet av Orici:

Nya skype ser MYCKET bättre ut än det gamla

Tycker mer om denna.

http://i.imgur.com/pPD1lda.png