Inlägg

Inlägg som Commander har skrivit i forumet
Av Commander
Skrivet av trisse23:

Börja med att bestämma slangstorlek, sen hur stora radiatorer , vilka gpu block ? , matcha med backplate o CPU block. Köp d5 pump dvs den i paketet med valfri res o top. Sen bara matcha med anslutningar så du ska dra. Sen var det allt finns både dyra och billiga anslutningar ska du mosa på kör bitspower. KOM IHÅG KÖR ALLRID FÄRGAD SLANG ist för färgat vatten om du vill behålla rads osv i bra skick

PS rekommenderar 19/13 slang för att fylla ut ett så stort chassi ev kontakta metallicacid för mod/vattenkylning

Du menar väl: "Kör färgad slang istället för färgat vatten"

Av Commander
Skrivet av RzrTrek:

Har inget intresse av att spela en dålig kopia av Counter-Strike med polisjakter!

Mja en dålig kopia är att ta i, olika spel helt enkelt. Dock kan man inte komma ifrån att Counter-Strike är bättre på alla plan med bättre community som kommer hålla igång spelet i många många år frammåt samt bättre stöd för platformar, bättre multiplayer samt bättre stöd för mods och user content.

Av Commander
Skrivet av SeF.Typh00n:

Nu har jag nog missat något, men vad för konflikt? Gentle Typhoon har ju slutat tillverkas sen ganska länge då kontraktet gick ut med Nidec Servo som inte ville förnya. Däremot har EK tagit upp bollen någorlunda igen med deras Vardar.

http://www.ekwb.com/news/556/19/Premium-performance-EK-Vardar...

Minns att jag läste på forumen att det var någon konflikt med tillverkarna något med att någon gjorde en kopia dock inget jag minns numera.

http://www.ekwb.com/shop/radiators-fans-accessories/fans/ek-v...
Sample review: http://www.xtremerigs.net/2014/12/03/first-look-testing-ekwb-...
Hm ganska köpsugen på denna,

Av Commander
Skrivet av stimpen:

Jo titta här på deras sida när de visar egenskaperna för sina fläktar. p12 är tystare bla.
http://www.noctua.at/main.php?show=which_fan_is_right_for_me&...

Inte för att vara allt för påpekande men inte bara du men andra länkar till tillverkarens produktblad och då skall man vara säker på att inte glömma sitt salt till steken.

Sedan så skulle jag nog själv köra på Gentle Typhoon fläktar eller Corsairs, de första lite svåra att få tag på men ibland går det att hitta fortfarande billigt. BTW har någon erfarenhet av deras nya serie sedan konflikten med GT?

Cougar gör fina fläktar ganska tysta också dock har jag haft problem med att reklamera 3 av mina 3 cougar vortex pwm pga skrammel i kullagret när de var i horizontalt läge.

Av Commander

Här har du mina:

Du har nVidia kort så skulle nog testa med NVENC istället för x264 som encoder.

Här kommer mina inställningar för Twitch

Av Commander
Skrivet av strejf:

Nej det finns inget antivirus i världen som kan stoppa ett rootkit, hur bra det än är eftersom att det laddas före operativsystemet och därmed antiviruset. Secure boot är det enda som kan få stopp på det.

Som det är tänkt kommer windows automatiskt känna av att det inte gick att ladda och då ge dig felsökningen automatiskt. Går inte ens det, ja då har du allvarligare problem och måste troligtvis använda en reparationsskiva i vilket fall som helst.

Nej, det som Secure Boot enligt UEFI standarden löser är Bootkits inget annat. Rootkits kan installeras via userspace som drivrutiner som exempelvis Sony rootkitet som delades ut på deras CD-skivor.

På Windows kan du exempelvis ha Avast eller F-Secure som har anti-rootkit mjukvara som går att ladda ner.

Av Commander
Skrivet av Neonodia:

Dom jävlarna som kom på storlek på bit bytes och etc borde bannlysas från jorden.

OFT
Tycker att det är ganska lätt specielt också om du använder dig av KiB MiB för att visa om man använder 2 eller 10 som bas.

bit/Byte
1 bit = 1/0
1 Byte = 8 bitar.

100Mbit = 12.5 MiB (100/8)

Lagringsmedia brukar skriva i basen 10 d.v.s 1TB är 1000GB
När det kommer till datorer är basen 2 d.v.s 1TiB är 1024GiB

Det är här många blir förvånade när de köper en hårddisk och Windows visar mindre men det är snarare en bugg där Windows räknar enligt basen 2 men visar fel betäckning.

OT
Kontrollera vad tjänsten du använder vill ha för bitrate och testa med den och sänk om den inte hänger med. Var noga med att använda rätt servrar också så du inte streamar till USA eller dylikt.

Av Commander

Är gycken extremt rädd när det kommer till fyrverkerier så kanske köpa något som får hunden att lugna sig? Polare hade en schäfer som fick panik för minsta smällare pga något trauma den hade innan när den var ensam. Matten brukade gå till veterinären och fick ett par piller som hen blandade i maten mot kvällen och när väl det började verka så gick hunden bara till sin plats och låg/sov.

Av Commander
Skrivet av strejf:

Det låter som ett rootkit av något slag, då borde du kört secure boot för att undvika det. Menar du att du inte ens kommer till inloggningssidan?

Secure boot stoppar inte rootkits, _bra_ antivirus gör det.

Av Commander
Skrivet av Broken-arrow:

Hur? om viruset startar precis när windows startat då?

Får i så fall köra på norsk reset för få upp det.

Norsk reset?

Av Commander

Frågan är väl om det är ett lokalt problem eller om det är Steam. Ta reda på IP och när det väl händer försök pinga alt traceroute så får du reda på om det är nätverket som är fel på eller inte.

Jag har inte haft dessa problem själv så mer än så kan jag nog inte säga.

När jag hade nätverksproblem på Windows så brukade jag flusha TCP/IP via cmd med netsh winsock reset vilket löste i stort sett alla problem för mig.

Av Commander
Skrivet av DavidtheDoom:

Har skrivit tidigare i tråden.

62°C TJMax (Throttlar över denna).
90°C #THERMTRIP (stänger av sig hårdvarumässigt).
94°C Garanterad temperatur som Chippen klarar av enligt GloFo.

Samtliga kommer från Senior Technical Manager på AMD, Det var Thereal_Twisted som hade bytt mail korrespondens.

AMD overdrive kommer också från AMD och där visar den hur mycket grader det är till max istället för att visa hur många grader den är på och när folk har testat detta så visade alla andra program ca 75c.

Finns en del trådar ang detta på overclock.

Här finns en trevlig diskussion att läsa: http://www.overclock.net/t/1318995/official-fx-8320-fx-8350-v...

Av Commander
Skrivet av lowngcawt:

Varför skulle detta inte gälla längre?
AMD själva säger att dessa temps är vad som gäller för de flesta i Phenom II samt alla i FX serien.

Your service request : SR #{ticketno:[8200435116]} has been reviewed and updated.

Response and Service Request History:

Thank you for contacting AMD. The core temperature is the correct temperatures. For your processor the safe temperature is 62 C. There are so many applications for processor temperature monitor and may not be accurate. We recommend Core Temp software to monitor the temperature of your cores. Its a free utility online. If your core's are running at 61.6 or 62 C, then they are running hot and you may have a defective processor.

In order to update this service request, please respond, leaving the service request reference intact.

Best regards,

Francine

AMD Global Customer Care

Aa 62 har ofta varit target men sedan ändrade AMD till thermal margin på AMD overdrive där folk har tittat runt och jämfört temperaturer på core mot AMDs thermal margin och fått ca 75c som maxtemp enligt den. Detta är säkert också med safe margins så skulle gissa att den tål högre än det.

Av Commander
Skrivet av lowngcawt:

Det krävs en rejäl kylare samt ett riktigt bra moderkort för att klara av fx9590, den fractal kylaren lär klara av det.
Inte konstigt att din dator fryser, FX CPUerna alla hållas under 62c core och 72c socket.
Vad har du för moderkort?

Skickades från m.sweclockers.com

just 62c core är inte något man behöver hålla sig, iaf efter senaste tider.

Angående kylare så borde en bra tornkylare alt vatten lätt kyla denna. Sedan att nämna så är 9590 en handplockad 8350.

Av Commander
Skrivet av Maximo:

Grattis Valve. Nu när handkontrollen börjar se ut som en Xbox kontroll kanske man snart kan använda den för spelande. Ge det ett år av utveckling till så kan ni släppa en exakt kopia av 360 kontrollen.

Är det något dåligt? Om de utvecklar en kontroll och lyssnar på användarna och kommer fram till att en kontroll lik x360 vare sig den blir exakt eller lik skadar det? Så länge de lyssnar på sina användare och förbättrar kontrollern kanske de kommer fram med mindre ändringar som kommer göra den bättre än x360 kontrollern? Bättre features, bättre styrspakar, bättre stöd för fler enheter ie blåtand kanske etc.....

Styrspakarna på x360 kontrollern är något jag skulle klaga på då nästan alla kontrollers jag lekt med har fått en väldigt jobbig deadzone där de inte återställer sig till mitten längre och detta efter inte alls så lång användningstid.

Av Commander
Skrivet av 2stroke:

Fläkten har 4 kablar.
* Blå.
* Gul.
* Röd.
* Svart.

alla dessa går till ett kontaktstycke som sitter monterat på moderkortet.

Hur många volt ska CPU fläkten ha ?
Vilka sladdar ska vara kopplade så att fläkten går till 100 % ?

Är en PWM så den får redan 12V och styrs med hjälp av en signal från moderkortet. Så BIOS eller dyl kanske något program som Speedfan kan vara något.

Av Commander

Fiskar röster som vanligt nu inför valet. Han har haft 8 år på sig när Aliansen var styrande, då var det tyst och Frederik stiftade lagar mot fildelare för privata org tillsammans med sossarna. Ser det som samma utspel som KD med invandringspolitiken som nu ligger nära spärren och riskerar att åka ut.

Av Commander
Skrivet av SysGhost:

Beror på vilket git-tjänst som används. Jag tror att det handlar om vilken "content-type" som serveras när man accessar innehåll via raw.
Jag har själv fått det att fungera med rawgit.com: https://rawgit.com/.

Jag misstänker att en del git-tjänster hindrar den här typen av raw-access, då det har missbrukats. T.ex att vissa använder git som webhosting-tjänst.

Oh trevligt. Hur är det med deras production mirror? Vet du hur lång tid tar det för den att cacha en ny version?

Av Commander
Skrivet av SysGhost:

Jag undrar om det inte vore bra att hålla smiley-delen i en separat css-fil, låt oss ponera "smileys-christmas.css".
Sedan lägger varje användare till en extra @import-rad i sin stylish-plugin: "@import url('http://blargmode.se/files/sweclockers_dark_theme/smileys-chri...');"

Resultatet blir då alltså:

När jag sedan fått till de ordinarie smiley-bilderna, är det enkelt att bara lägga till en ordinarie "smileys.css", varav varje användare, som vill byta, helt sonika byter till:

Allt detta då på grund av att bild-data är integrerad direkt i css-filen, och inte som separata bildfiler som måste huseras separat.
Något ni också kanske kan fundera på, för att slippa husera med separata bildfiler till temat ifråga?
(base64 FTW)

CSS bilder laddas också snabbare än vanliga bilder vad jag kan minnas.

Föresten vet ni hur man kan få css filer från git att köras i stylish. Testade import från en raw fil men den vägrade att ladda. Just nu har jag git repo med alla mina css ändringar på swec och sedan symlänkar till dropbox för att få en fungerande länk att kunna importera via sylish.

Funderar på en swec tema baserat på Breeze dark från KDE det vore fan snyggt.

Av Commander
Skrivet av 2stroke:

Fujitsu/Siemens Scaleo-T med Intel processor.
Moderkort: Fujitsu-Siemens D1826-G
Fakta om moderkortet:

Vet faktiskt inte hur mycket i % men jag skulle uppskatta att den snurrar ca ½ farten jämfört med vid starten.
Var kan man gå in och se varvtalet ?

Har bytt grafikkort till ett utan fläkt och dator chassit är betydligt varmare än innan så jag vill helt enkelt få in mera kalluft i chassit.
Och kallare CPU borde väl inte innebära någon nackdel, Eller ?

Beror på hur kallt du vill ha det men inte relevant i detta. En snabbare CPU fläkt kommer bara höja ljudet och något lägre temp på processorn men du har fortfarande problemet att luften inte cirkulerar i chassit. Vad du behöver istället om du vill sänka temperaturen i chassit är att kolla om du kan få in en chassi-fläkt istället.

Passiva GPUer är mer riktade mot datorer med bra luftcirkulation.