Inlägg

Inlägg som Commander har skrivit i forumet
Av Commander
Skrivet av MoNkeY-05:

Ah, där ser man. Jag är såpass dåligt insatt i detta att jag trodde DRM enbart var för spel.

DRM har du i filmer också, En anledning till varför Bluray inte fungerat på Linux exempelvis. Att du kan se filmer i VLC är på grund av trevliga hackare som bryter DRMet.

Av Commander
Skrivet av ottoblom:

Synd om det ger krascher. Samtidigt så förstår jag man måste få betalt när man skapar nåt så dyrt

Skrivet av vikham:

Verkar inte vara många här som fattar att det är alla som laddar ner illegalt man bör vara arg på, inte spelbolagen som försöker förebygga stöld av dom. Det är såhär det blir till slut av illegal nerladdning. Konsekvenser som tyvärr drabbar alla. Det är ju en självklarhet att om man vill ha spelet så får man betala, precis som med allt annat. Jag tycker det är bra att Rockstar Games gör såhär. Så länge det fungerar och inte kan bli crackat, annars är det ju förgäves.

Men vi vet ju att så länge det är möjligt att ladda ner spel illegalt så kommer det att fortsättas. Och det är en så pass stor andel som gör det vilket drabbar spelföretagen. Majoriteten av de som laddar ner har förmodligen resurser att köpa det, men låter lat/snålheten bestämma. Och har dom inte resurserna att betala, ja då får dom väl vara utan? Så enkelt är det.

Vi som tänker betala får väl bara hoppas det inte påverkar spelupplevelsen allt för mycket. Många här verkar redan ha bestämt sig att inte köpa spelet. Varför väntar ni inte bara några dagar och ser på andra hur bra det fungerar innan ni bestämmer er?

Eftersom vi inte vill ha kopieringsskydd som på något sätt sänker prestandan eller upplevelsen? Och nej detta är enbart utvecklarens fel!

Allt kommer att laddas ner för eller senare det är bara att acceptera det. Det utvecklarna kan göra är att göra ett bra spel där faktiskt folk är villiga att köpa det för att uppleva online content etc, inte ser vi Valve gå i konkurs för att folk piratkopierar.

Gå in på Winehq och kolla hur många spel måste bli crackade för att fungera korrekt. Dessa skydd förstör för deras konsumenter, som de pissar på varje gång de sätter in kopieringsskydd. När sedan de ser att försäljningen är dålig går de ut med att piratkopieringen är stor eller att PCn är död.....

Blir fan trött av media industrin som skriker piratkopiering höger och vänster men endå växer år för år. Nerladdning är inte stöld och räkna en nerladdning som förlust i inkomst är bara retarderat rent ut sakt.

Minecraft så vitt jag vet hade inget kopieringsskydd kolla hur bra det gick för det.

Av Commander
Skrivet av oTiuZ:

Ok, när jag hade GT220 så kunde jag köra medium/high med 40-70 fps i Windows. I Linux kunde jag köra på high/ultra med en nästan stadig fps runt 60-70. Efter jag hade bytt till HD5770 så fick jag betydligt sämre flyt i Linux oavsett vad jag gjorde men i Windows går det smärtfritt på högsta.

Nu vet jag inte hur det är att köra Stacraft med AMD-kort då jag inte tänkt på att skaffa det sen ominstallation för byte av dist.

Har för mig jag tog in några patcher från Stefan Dösinger vilket förbättrade prestandan avsevärt.

Använd inte Catalyst i Linux på det kortet så lär du få bättre prestanda och stabilare system.

Av Commander
Skrivet av Extremaz:

vad jag tror är problemet är att du inte har någon aktiv adapter?

Jag har Asus Matrix R9 280X som stödjer 6st skärmar men för att kunna ha fler än 2 skärmar inkopplade behöver jag köra med en aktiv kabel på den tredje skärmen och så vidare, så har 3st datormonitorer och en tv, kör med aktiv dp --> dvi kabel till två av skärmarna

Du behöver ingen aktiv adapter för 3 skärmar från 600serien och uppåt.

Av Commander
Skrivet av Cloudstone:

Synd att det bara gäller Ubisoft spel.

Ubisoft är ju PC platformens bästa utvecklare

Av Commander

Kör med 970 MSI Gaming

Drog på en offset på 200 utan att ändra något annat och klarade av att köra Unigine valley/heaven utan problem. Frekvenserna låg på 1541 i EVE - Online med låst fps och 1600-1650 i Unigine. Temps runt 63 om jag minns rätt.

http://i.imgur.com/5b4nOWs.png

Kör med detta men får lite artifakter så får gå ner, lite synd att det inte finns möjlighet att pilla med volt.

http://i.imgur.com/57fVHRw.jpg

Av Commander
Skrivet av Minsc S2:

Google äger Chrome, och Google äger Youtube.
1+1=2.

Skrivet av Firkraag:

Jodå, men bara inte på Youtube. Google äger ju både Chrome och YT så du kan ju gissa varför.

Inte för att vara petig men Chrome är baserad på Chromium som är ett opensource projekt och utvecklas av bra många personer och inte bara Google.

Används redan i Steam browsern, EVE-Online, Atom, Adobe Brackets om jag inte minns fel samt säkert många många fler projekt.

Av Commander
Skrivet av xpanterx:

What? Så du tycker en mindre version vore dåligt? Förklara hur.

Mer prestanda istället?

Av Commander
Skrivet av aTschi:

Tjenare!

Har sedan jag uppdatera min dator fått fryslagg i CS:GO. När jag spelar så flyter det på jätte bra men det fryser till rätt ofta. "Fryset" kan hålla i sig allt från 1 sekund till 10 sekunder. Ljudet loopar samtidigt som spelat hackar.

Min gamla setup var:
(Snittade 100-120 fps)

Amd phenom 2,4 ghz
4 gb ram 800 mhz ddr2
Asus m3a32 mvp deluxe moderkort
Nvidia Geforce gtx 275
650 W nätagg

Min nya setup är
(Snittar nu 200-220 fps)

AMD fx(TM) 6300 six core precossor 4,1 gz
8 GB vengeancer ram 1600 mhz DDR3
Asus m5a97 moderkort
Nvidia Geforce gtx 275
650 W nätagg

Det viktigta att påminna om är att jag fick aldrig dessa frys på min gamla setup, bara på min nya. Men att fps är sjukt mkt bättre på den nya setupen.
Jag har kollat så både CPU,GPU och moderkorts temp är bra och det är dem.

Ska snart köpa nytt grafik kort samt hårdisk plus SSD. Kan det vara några av dessa som gör att jag får dessa frys? Min hårdisk är för övrigt sjukt gammal.

Tacksam för alla svar jag kan få angående det här!

Kör memtest86+ ett par passes för att utesluta ram-minnet.

Av Commander
Skrivet av anon5930:

Något som kan vara värt att titta på är om det går att använda Windows VHD-boot för att köra Ubuntu. Jag bootar en extra Win7 installation på min vanliga dator och vid en snabb titt så bör det även fungera med Linux distros.

OSet körs på hårdvaran men operativsystemet lagras i en VHD-fil på något lagringsmedia.

Denna tråd gör mig lite småsugen att prova med faktiskt...

Skickades från m.sweclockers.com

EDIT: Om WUBI finns kvar bör det alternativet också tittas på. Kan vara så att den också använder VHD.

Wubi är depricated sedan ett bra tag tillbaka och utveckals inte längre vad jag vet.

Av Commander

Alla som säger att den processorn flaskar kortet. Borde inte GPU användingen gå ner från 99% i så fall?

Vad jag vet så har senaste nVidia drivrutinen regression när det kommer till OpenGL prestanda på Windows.

Av Commander
Skrivet av versions:

kan ju tycka att windows 8 är ett mycket bättre val än 7 på en så svag dator. inte lika krävande att driva, inte så relevant om man sitter på en kraftfull dator så klart men det är det inte i det här fallet.

kan rekommendera http://startisback.com/ om ni vill ha startmeny, jag är jättenöjd. finns gratis 30-dagars testperiod, sedan kostar det $3 för en dator så det är inga stora summor direkt.

Skrivet av Cooling23:

Installera classic shell istället så slipper ni nedgradera till Windows 7.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Obligatorisk:

Detta brukar vara väldigt svårt att göra, och dessutom kan det vara krångel med aktiveringen sedan.

Dessutom är det ju en nedgradering; Windows 7 är objektivt ett sämre operativsystem än åttan. Förstår inte alls varför du vill byta.

Är det startmenyn du saknar så finns det många tredjepartsprogram som sätter in en.

Jag vet att ni försöker få fram att hålla kvar vid Win8 men nu i detta läget har han förklarat att detta inte är hans dator. Detta bara drar iväg diskussionen från ursprungliga frågan om att försöka få igång installationen och drar tråden off topic.

Det finns flera trådar redan om vad folk tycker och inte tycker om Windows 8 kanske hålla er till dessa istället? Alla tycker inte om Windows 8 så enkelt är det. Vissa föredrar X över Y vare sig det är Linux, OSX, iOS, Android, Windows 7,8,10 men att komma och basha tråd efter tråd blir bara onödigt.

OT, Som janee skrev testa också olika USB portar samt om det finns en ny BIOS version. Utöver detta kan du också testa med en annan usb sticka alternativt kontrollera i en annan dator om den funkar att boota ifrån.

Hur fick du installationen på USBn ?

Av Commander
Skrivet av rru55318:

Hejsan!

Skall hjälpa en kompis med sin laptop (ASUS R512MA). Installera W7 istället för W8.

Har W7 på ett usbminne och när jag ställer in att den skall boota från USB först hoppar den över USB. När jag helt inaktiverar boot från HDD hoppar den ändå över USB och går in i Windows igen.

Jag har avaktiverat Secure Boot i BIOS och ändrat från fast boot till vanlig. Har även stängt av Inter Virtualization Technology.
Har hört även hört att man skall ändra något med legacy boot men hittar inget med legacy i bios. Datorn har ingen optisk enhet (CD/DVD/Bluray) utan USB sticka är enda sättet.

Håller på att bli tokig på detta. Visst skall man få installera vilket OS man vill. Någon som har några tips på vad jag kan ha missat? Denna BIOS känns väldigt tunn på inställningar jämfört med BIOS jag tidigare rotat i.

Uppskattar all hjälp jag kan få.

Väl mött!

Kolla om du har något som heter CSM (Compatibility Support Module) . Dock så skall Windows 7 ha stöd för UEFI om du använder dig av den senaste installationsmediet.

Av Commander

Som tidigare, fördelen med är att man kan hitta en 8350 9590 ganska billigt antingen via marknaden eller fyndvaror på pris så gott som 700kr.

Har man inte för föråldrat moderkort med sin tidigare processor så kan man förmodligen köra dessa på samma moderkort. 8350 skräms upp i 4.5GHz utan att höja volt. 4.7GHz med lite smekningar på volt och luftkylare är fullt möjligt. Hade min 8350 med en EVO 212 pnp med 4.8GHz dock är stegen ovanför bra krävande som jag har nu 5GHz på 1.6V vilket är ganska högt. Själv är jag sugen på 9590 från någon fyndhörna för att se om man kan nå 5.5GHz eller högre då jag sätt folk ha 5GHz på 1.45-1.5V vilket ger mig bra mer rum för överclockning.

Med det åt sidan, skall man köpa moderkort och CPU så är Intel helt klart i nuläget att föredra utan större fundering om man inte behöver antalet kärnor eller ECC vilket då blir klart mycket dyrare på Intelsidan senast jag kollade på ECC.

Av Commander
Skrivet av G3K:

Jag har 23 grader celsius idle temperatur i 20 graders rumstemperatur med kylaren Corsair H100.

släng på ±15c så får du förmodligen rätt temp. Om det är tempen från AMD du tittar på.

Av Commander
Skrivet av seffo89:

ingen som har haft samma problem?

kollat loggen?

Av Commander

Jag skulle snarare gissa att antingen fick ett returnerat moderkort eller så råkade du själv böja pinnarna helt enkelt antingen när du pillade bort sockelskyddet eller vid montering av CPU. Själv har jag aldrig fått moderkort eller processorer med pöjda pinnar från vare sig Inet eller Komplett när jag byggt för familj och vänner eller för mig själv.

Finns ingen tillverkare som ersätter moderkort med böjda pinnar så det är bara affären som kommer ge dig ett nytt på goodwill om något.

Men inspekterade du aldrig sockeln innan du monterade på CPUn?

Av Commander
Skrivet av Firkraag:

Innan så klagade folk på att konsolerna håller tillbaks utvecklingen på PC, nu när dagen är här så vill folk ha spel som kan spelas på äldre datorer?

Hur vill ni ha det egentligen?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag personligen vill ha OpenGL och spel på alla platformar då stängda system vare sig nVidia "Optimized" eller Microsoft produkter håller tillbaka utvecklingen.

Av Commander
Skrivet av Lutop:

Hemskt vad alla klagar på BBB, det måste väl vara Zyxel som är boven här?? Jag sitter med Glocalnet som även dem använder Zyxel 2601. Och likt alla BBB kunder så kan inte jag heller logga in i modemet längre.

Helt värdelöst, Och det känns ännu mer värdelöst om det nu är så att hålet bara drabbar BBB kunder men alla Zyxel modem nu fått sin inloggning borttagen.

Edit:
Visst drabbar det Glocalnet också, sluta nu gnälla över BBB http://kundservice.glocalnet.se/Kundservice/Tips/Fragor-och-svar-Zyxel-modem/

Ursäkta min franska men då är båda skit.

Buggen i Zyxel firmware var att man genom ett script på en sida kan ändra DNS adressen och då kunna dirigera om trafiken så om du försöker nå Swedbank.se så kommer du till en fake sida som kanske ser identiskt ut med Swedbank för att sedan sno dina logginuppgifter mm.

Det som BBB gjorde fel på är att ha ett användarkonto på Zyxel routern med ett värdelöst användarnamn och lösenord som desutom är samma för alla routrar så att bruteforca är en barnlek och då fri tillgång till alla routrar utifrån nätverket.

Av Commander
Skrivet av NewCamps:

Tack för svaren, Jag öppnade datorn och såg att sys_fan1 och sys_fan2 var fria. Så FAN1 är 4PIN och FAN2 är 3PIN. När jag connectar mina Fläktar kommer den som är connectad till FAN1 vara kontroll bar genom program på datorn?

Bara om moderkortet kan regulera spänningen.