Inlägg

Inlägg som Commander har skrivit i forumet
Av Commander
Skrivet av Kriddezor:

Om fler gjort det tidigare är VAC ett skämt ju.

Du kan väl skriva en egen kod som inte blir sårbart eller kan exploitas och också kan enkelt upptäcka att någon hackar utan att dra ner prestanda.

Anticheat är i stor del i samma sits som Antivirus. Kan hålla koll och skanna register mot kända signaturer och angrepp via injections men i princip omöjligt att på ett effektivt sätt stoppa det.

Det finns också väldigt tunn linje när det kommer till vad är fusk och vad inte är fusk när det kommer till program. Exploits som Wallhack/ESP och exempelvis Fraps, dxtory och dylikt där alla injekar kod för att fungera.

Av Commander
Skrivet av Jalle64:

Detta är inte flaskning utan är systemet som i ditt fall bra overall, är det isf spelet som är för krävande i vissa situationer, men det är inte samma sak som bottlenecking.

Det är det väl? Bottleneck/flaskning eller vilken term man väljer är ju att ena komponenten drar ner totala möjliga prestandan. I stort sätt sker flaskning hela tiden då det alltid kommer vara någon komponent som flaskar på något sätt hur än man vrider på det.

Slänger man in 2500k och byter mot 4770k och får bättre prestanda i ett spel eller program så flaskar ju den komponenten i just det programmet/spelet.

Slänger man in 5960X istället för en 4770k och får bättre prestanda så gäller det fortfarande då grafikkortet kan sträcka på sina ben mer och leverera högre framerate i ett spel exempelvis.

Likaså kan väl en 5960X flaska i andra fall där en Xeon/Opteron/Sparc på 20-200 kärnor gör jobbet bättre. Dock så blir ju inte att den flaskar grafikkortet i desa fall.

Kontentan blir, hur mycket x komponent flaskar (drar ner möjliga prestanda) och i vilket fall/användningsområde och inte om den gör det.

Av Commander
Skrivet av HenKenny:

Vad har du för bank?

Swedbank och Nordea här på stan tar emot mynt i automater fortfarande. Bara att stoppa in sitt kort (antar att man måste vara kund där) och sen lägga mynt så att de faller ned i "hålet". Sen finns de på kontot direkt och du får ett kvitto.

Stoppade in 1700:- i enkronor får några månader sen. Va glad att du bara har 10or.

Tror inte det. Jag är kund hos Swedbank och skulle lägga in 1000kr på kontot i form av sedlar. Swedbank kontoret hade stängt för dagen där också tillgång till in/ut sättnings maskinen också var låst. Gick då till närmaste SEB bank ca 10minuter ifrån och där funkade på exakt samma sätt. (Dra in kontokort, pinkod, välja konto, släng in pengar, uppreppa för maskinen inte läste av alla korrekt (upprepa 50ggr) och konfirmation)

Fick ingen avgift och pengarna hamnade på kontot nästan på samma sekund som jag tryckte OK.

Av Commander
Skrivet av DannySoul:

Förstår att du är lite osäker när det gäller "chansningen" med att köpa OnePlus One.
Jag kan däremot säga att som stolt One användare att den förvånar mig varje dag som går..
En nära vän till mig har en Nexus 5 och vill själv "uppgradera" till One efter att vi går igenom mobilerna jämt och ständigt..
Mjukvaran till One (CM11S) är klockren... Väldigt customizable, användarvänlig samt att man kan hämta sina themes för att piffa upp den om så behövs.

Supporten kan jag inte svara för, har dock använt mobiltelefoner sedan Nokia 6110 och aldrig behövt mig någonsin för någon mobilsupport så den biten är inte livsviktig för mig

Skärmen blir man van med ganska snabbt och njuter mer och mer av den fina displayen, blir mer och mer bekvämt att messa, se videos etc etc och nu skulle jag aldrig gå tillbaka till en mindre mobil...

Att hårdvaran är bättre är väl bara bättre på sikt? Att appar etc kommer att kräva bättre prestanda i framtiden betyder väl bara att One hänger med längre?

Sladdlös laddning känns inte heller superviktigt, du vet att man laddar en OnePlus från 0-100% på ca 1.5timme och 50% på ca 30min..

Går o köpa skal, skydd och tillbehör kommer mer och mer till OnePlus, jag använder mig utav ett screen protector (tempered glass) och har tappat mobilen ett flertal gånger utan någon repa.

Hoppas för din egen del att det blir en OnePlus!

Vart köpte du din screen protector och vad kostade det? Lade en beställning på min One igår dock så hade de ingen screen protector i deras store.

Av Commander
Skrivet av Neon:

Hej,

Det är många som har eller haft Nexus 5 och som funderat eller rakt av valt att byta till OnePlus och då är min fråga vad ni anser, är det ett självklart val eller finns det anledningar till att välja Nexus 5 förre OnePlus One?

Som jag ser det så ser det ut på följande vis :

  1. Mjukvaran finns tillgänglig för både Nexus 5 och OnePlus One vilket gör att vi kan se stabilare custom roms en längre period efter primtime

  2. OnePlus har vad jag förstått riktigt dålig support, egentligen mer eller mindre 0 mdean Nexus 5 har väldigt bra support

  3. OnePlus har 5" större skärm vilket faktiskt gör att man måste vandra med handen upp och ner på telefonen för att kunna jobba med en hand. Nexus 5 är mer anpassad för en hand och har inget problem med detta, dock måste man fortfarande vandra lite efter som strömknappen sitter ganska högt upp.

  4. Priset är runt samma

  5. Oneplus har bättre hårdvara men för en vanlig användare så är det inget man egentligen kommer märka av? Båda enheterna flyter lika väl

  6. Nexus 5 erbjuder sladdlös laddning, hur snabb denna laddning är vet jag dock inte? OnePlus har inte alls denna funktion

  7. Man kan byta skalet på OnePlus vilket gör ett extra skydd ganska onödigt. Nexus 5 finns i olika färger men man kan inte byta skalet så vill man ha den i gott skick får man ha någon form av skydd.

  8. Byggkvalitén sägs vara bra på OnePlus men samtidigt är inte Nexus 5 dålig, vilken som verkligen är bäst vet jag inte men jag hoppas på OnePlus efter som supporten verkar botten?

Jag satt lite på samma val men tog One till största anledning för utrymmet (64GB) samt dess skärm för att läsa PDF böcker och dess pris såklart.

Mycket är av en smaksak.

Av Commander
Skrivet av Woods:

En 360 om du vill ha dåliga temps & tyst eller hög ljudnivå & bra temps det är minst 200w per kort i load iaf. Om maxwell skalar dåligt med lägre temperaturer ok då förstår jag men annars hade jag nog kört minst två 360 om inte mer för att hålla det svalt. En MO RA 360 kanske 9x120 så kan man slänga in processorn och spara en slant på små dyra radiatorer

980 är på 165W TDP Frågan är dock om de räknar det med boost clock dock så är det "Load" så skulle gissa att det är worst case scenario.

Av Commander
Skrivet av Hundkex:

Jag vet inte ifall det är så farligt mycket dyrare, så länge man har garanti.

Det kanske behövs lite större radiator, som påpekas ovan.

Skrivet av JamesBanana:

Synd att det är så små radiatorer dock. Hade det suttit 2x360mm hade det antagligen vart mycket mer intressant (om jag hade haft pengar dvs)

Skulle räcka utan problem med 1x360 eller säkert under det, 240.
Undrar verkligen vilken volt man måste dra på för att behöva vattenkylning på dessa kort.

Mitt 970 som boostar till ~1600MHz når ~60c med stock kylaren på 40%.

Av Commander
Skrivet av Lafa:

Okay, så man behöver alltså inte ladda batteriet mer än tills den gröna lampan lyser på mobilen första gången? Jag har nämligen läst tvärtom.

Nja, batteriet är faktiskt mycket tjockare än originalbatteriet, det medföljer ett specialdesignat lock till mobilen vilket gör den tjockare.

Spelar ingen roll hur mycket du laddar så länge du inte laddar ur batteriet helt vilket telefonen kommer inte att tillåta genom att stänga av sig innan batteriet laddat ur sig helt. Dock om du håller på och tvingar den boota eller lämnar kvar den en lång tid det är då batteriet kommer ta skada.

Sedan så vad jag minns så räknas en cykel på dessa en vanlig laddning / urladdning ( måste inte vara 0% -> 100% -> 0%)

Har hört också att man skall undvika att ladda från USB då det skall slita på batteriet mer. Men förstår inte hur detta skall vara sant, Möjligtvis om laddningen via USB inte hinner med förbrukningen och att batteriet sitter och hoppar i ett intervall.

Av Commander
Skrivet av Paddanx:

Frågan är nog mer... OM OpenGL istället för att kopiera andra,
hade varit först och utvecklat detta, gjort det med båda AMD och Nvidia, vad hade hänt?
Marknaden för Linux + OpenGL är så otoligt liten att inga spel bryr sig (än).
Så istället för att motarbete Mantle borde OpenGL gynna det allt de kan, så de kan ta tronen från DX.

Linux + OpenGL är liten ja men inte OpenGL i sig då du har WebGL, OpenGL, OpenGLES som har bra större marknad än vad Mantle kommer hoppas på än så länge. Samt att du har workstations också som använder sig av OpenGL.

OpenGL har varit först i många tekniker vi ser i DirectX (Direct3D) både 10/11/12 just med deras extensions som hade stöd för tesslering shared memory etc etc....

OpenGL 4.5 är i stort sätt OpenGL 4 med ett par nVidia extensions som hamnat i Core samt från Intel och några andra tillverkare därav den stora "meh" känslan folk fick när 4.5 släpptes.

Så kopiera andra är verkligen att ta i då det ligger så långt från sanningen det bara går. Det som OpenGL gjorde senast för att kalla kopiera (4.5) var att de försöker efterlikna Direct3D i syntax för att det skall vara lättare att porta från Direct3D till OpenGL.

Skrivet av Paddanx:

För att komma på efterkälken med teknik 1-2 år senare är inte lönt alltid, och problemet är ju att få motorer verkar vilja stöda det. DX "kommer ikapp" men endast pga dens enorma fotfäste redan. Mantle fungerar på AMD, och AMD jobbar på att optimera det. Men verken AMD eller Nvidia bryr sig om att optimera för OpenGL i den utsträckningen, då det är så lite använt.

Se ovan, samt att nVidia optimerar för OpenGL, ser ut som nVidia har större intresse för OpenGL än vad de har för Mantle, när man exempelvis tittar på deras utvecklingssnack för OpenGL to metal som mer eller mindre gick ut på att visa att OpenGL har samma möjligheter som Mantle/Direct3D (12)

Så frågan är verkligen hur nVidia ser på när AMD lämnade över Mantle till Khronos medans tidigare varit ganska tysta.

Skrivet av Paddanx:

Ang DX så är det en mer komplicerad fråga. Det hänger som tidigare av andra påpekat, på Windows version. OM jag kan välja att köra Mantle gratis på en lite äldre Windows 7/8 maskin, istället för att betala upp till 1000kr för Windows 10 för DX12 (som dessutom INTE finns stöd för i NÅGON motor optimalt än), varför ska jag?
När majoriteten sitter på Windows 7 (runt 50%) så är det där spelutvecklarna siktar. Nu är det bakåt kompatibelt, men varför ska de lägga resurserna på det när så få har det...

Så för att DX12 ska kunna ta tillbaka toppen så måste först Windows 10 släppas, sen måste det utvecklas nya motorer och nya spel för detta, eller läggas till i befintliga, sen måste de i ca 6+ mån "beta" testa det.
Dvs... 2016 kanske DX12 är aktuellt...

Sen håller jag med vad vissa påpekar att Mantle borde ha släppts öppet redan nu om det ska få nog med fotfäste för att kunna hänga med i framtiden.

Nu pratade jag om hur lik både Mantle/Direct3D (11) är då exempelvis Beyond Earth kom med Direct3D och Mantle implementation och lade sedan portningen (OpenGL) över till 3e part istället för att bara försöka lösa en OpenGL version själva och då också försöka sikta mot senaste versionen (4.0/4.5).

Att Mantle funkar på tidigare är likaså som OpenGL som har stöd även till Windows XP med alla funktioner. Att Microsoft tvingar folk att uppgradera har inte varit någon nyhet och tror inte att de kommer ändra på det så länge der har så stor marknad.

Man ser att de öppnade upp .net och det var inte för att de var snälla. Samma sak krävs på Desktop sidan innan vi ser en förbättring på grafik APIer.

Av Commander
Skrivet av Ratatosk:

Hoppas kan du ju alltid, men tack och lov verkar du ha fel.
http://videocardz.com/51018/exclusive-upcoming-games-support-...

Mantle har tuffat på i snart ett år nu, det finns fler titlar med Mantle än det fanns i DX10 ett år efter DX10 släppts, nästan säker på att det även gäller DX11, de flesta större spelmotorerna stödjer eller kommer att stödja Mantle, jävligt märkligt misslyckande.

Med tanke på att det fortfarande är bara 1 tillverkare som stödjer detta API så kan detta ses som misslyckande.
Just nu är Mantle bara för Windows och bara för GCN, tills adoptionen blir större (OS/Hårdvara) så.....

Jag personligen undrar hur lik Mantle är till DirectX 11 eller hur mycket AMD betalar för Mantle implementation då företag ser ut att välja det istället för OpenGL 4.0/4.5

Av Commander
Skrivet av Drager:

Ojdå, jag som tänkte byta bort det oerhört dåliga Windows mot Linux så snabbt som jag slutar utveckla i .NET. I och med att de spel jag spelar har stöd för Linux men man blir ju lite osäker om inte musen har något bra stöd i Linux (har en MX518).

Dock använder jag inga inställningar men hur ser det ut med stödet för Logitech produkter i de olika Linuxdistarna? Ubuntu antar jag har bäst stöd.

Är inga problem med stöd för enheter. Problemet är programsviter som följer med till Windows. Så länge du inte behöver specifikt något i programsvit (programmera minnet i Logitech musar för olika sens) så funkar det ganska utmärkt.

Enda nackdelen just nu är att USB 3.0 inte har fullt polling stöd då den stannar på 125Hz. Angående stöd så sitter allt i Linux kärnan.

Kör själv Logitech G9x på 1000Hz 3200DPI utan problem.

Av Commander
Skrivet av Swagger McJagger:

har routern där nere. Känner inte för att köpa en 30 meter lång internetkabel

Det finns en sak som uteslutningsmetoden. Testa med kabel och se om problemet kvarstår då kan vi iaf vara mer säkra på att det inte är WIFI som är problemet med andra nät som stör, eller dåliga drivrutiner täckning etc....

Av Commander
Skrivet av KaraBullen:

Kära Bullen, jag är i livskris...
Nej då, så illa är det inte. Och förstår om det här inte är ett forum för livscoaching, men jag vill ändå försöka ställa en fråga ang. IT-branschen.

Jag är 30-ish år och har ett stort intresse för IT. Men jag har aldrig formellt utbildat mig åt det hållet eller jobbat med det. Men ibland undrar jag om jag skulle våga ta steget att helt byta linje i livet och testa på. Vår familj har småbarn och det känns inte som rätt läge i livet att sätta sig i skolbänken. Jag bor inte heller på någon plats där det finns särskilt mycket IT-jobb, så det är svårt för mig att testa jobb-intervjuer bara för att se om de leder någonstans. Ett jobb inom IT skulle förmodligen innebära att ta med familjen och flytta.

Min erfarenhet av datorer rör framförallt Linux som jag kört typ heltid de sista 7-8 åren och innan det från och till i ytterligare kanske 7 år. Förutom som Desktop-OS så har jag kört några egna servrar och hostar numera en hemsida på en VPS åt en ideell förening.

Jag har intresse programmering, men det enda språk jag egentligen kan är Python som jag känner mig rätt trygg i. Likaså Django har jag skrivit några mindre projekt i. HTML/CSS har jag också ägnat hyfsat mycket tid åt, men tyvärr är jag tämligen oestetisk (brukar skylla på färgblindhet).

Sedan finns många andra språk som man lekt mer eller mindre med genom livet som: Javascript, C++ och Java exempelvis.
Ett annat intresse är IT-säkerhet. Jag är inget proffs men försöker hänga med vad som händer och förstår och kan beskriva termer som stream ciphers, block ciphers, csrf, XSS, SQL injections, hashar, salt och varför bcrypt/scrypt är bättre idag än exempelvis sha1 etc. etc. etc. Tror att jag har ett grundläggande säkerhetstänk också.

Det finns många små och stora saker som jag skulle vilja lära mig, men inte har haft tid att sätta mig in i som: Vagrant, Ansible, CoreOS/Docker, Golang, AngularJS etc. etc. etc.

Rent personligt tror jag att jag har fördelar som att jag är social och intresserad av att lära mig mer (och förstås inte bara inom det jag angav ovan).

Nu till mina frågor som jag särskilt vill rikta till er som är i branschen: Skulle det finnas möjlighet för en lekman som mig att komma in i IT-branschen utan formell utbildning? Vad skulle krävas och vilken typ av arbete skulle jag kunna förvänta mig skulle ge napp att söka? Vad skulle kunna ge mig en start i branschen? Helst skulle jag inte flytta till Sthlm, Malmö eller Göteborg utan snarare Norrköping, Linköping eller Jönköping. Några andra tips till mig?

Lättast är väl att försöka få certifikat i det du vill jobba inom. Jag är själv student men vad jag vet så varierar det kraftigt som med alla jobb. Vissa går på certifikat andra kan ta på sig att utbilda/testa under vingen.

Har hört goda ord om Linux Academy där man får remote enviroments där man testas mot. Dock har jag själv inte testat på det som sagt.

Edit: Själv intresserad vad vissa kanske kan svara i tråden

Av Commander
Skrivet av ZixX:

Hej! Jag har lite frågor angående linux, mer specifikt Debian 7/steamOS.

När jag aktiverar micen i ljudinställningarna så hör jag micljudet ut i hörlurarna, hur fixar jag detta? Båda använder samma Creative X-fi chip.

Hur ändrar jag så jag stänger av mus acceleration?

Har en sensei raw, och hittade detta: https://github.com/pjanouch/sensei-raw-ctl men följt guiden och kan inte installera det, har provat lite allmänna guider om installation av program också, och inte heller fått det att fungera.

Gnome Shell extension kan jag inte heller installera, ska enligt screens på denna sida https://extensions.gnome.org/ finnas en "power" knapp som man ska installera via, men den finns inte för mig. Och har laddat ner dessa manuellt, men vet inte riktigt hur jag skall installera dessa.

Såhär ser Shell extensions mappen ut:

/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/config
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/data
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/extensions
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/lib
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/m4
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/po
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/COPYING
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/HACKING
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/Makefile.am
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/NEWS
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/README
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/autoconf
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/autogen.sh
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/configure.ac
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/extension.mk
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/gnome-shell-extensions.doap
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/include.mk
/home/desktop/Downloads/gnome-shell-extensions-3.14.2/settings.mk

Dold text

Och såhär ser Sensei raw ctl mappen ut:

/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/CMakeLists.txt
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/LICENSE
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/NOTES
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/README
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/config.h.in
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/org.sensei-raw-ctl.policy.in
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/quote-file.cmake
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/sensei-raw.svg
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/sensei-raw-ctl.c
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/sensei-raw-ctl-gui.c
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/sensei-raw-ctl-gui.desktop.in
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/sensei-raw-ctl-gui.svg
/home/desktop/Downloads/sensei-raw-ctl-master/sensei-raw-ctl-gui.ui

Dold text

Mvh en nybörjare på linux, som gärna lär sig mer!

Mouse Acceleration
(Detta är väldigt diskuterat ämne och stora ändringar har hänt så var noga med att du tittar på uppdaterad information)

Så du kör Gnome-Shell? (3.14)?
Om du inte har mouse-acceleration i musinställningar i Gnome får du ta den icke-grafiska vägen (terminalen) eller ändra i en conf fil.

Kort du skall inte stänga av mouse-acceleration då det fungerar helt annorlunda mot vad du är van vid i Windows eller tidigare i Linux. Det du vill är att öka de-acceleration. (Kolla om detta inte finns redan i musinställningar)
Du kan läsa mer om det i mina källor nedan.

Om ovan inte finns så ta en titt här:
Kör:

xinput list

Du borde hitta där din mus med ett ID exempelvis hos mig: (ID 8,9)

xinput list ⎡ Virtual core pointer id=2 [master pointer (3)] ⎜ ↳ Virtual core XTEST pointer id=4 [slave pointer (2)] ⎜ ↳ Logitech G9x Laser Mouse id=8 [slave pointer (2)] ⎜ ↳ Logitech G9x Laser Mouse id=9 [slave pointer (2)] ⎣ Virtual core keyboard id=3 [master keyboard (2)] ↳ Virtual core XTEST keyboard id=5 [slave keyboard (3)] ↳ Power Button id=6 [slave keyboard (3)] ↳ Power Button id=7 [slave keyboard (3)] ↳ CM Storm Quickfire TKL 6keys id=10 [slave keyboard (3)] ↳ CM Storm Quickfire TKL 6keys id=11 [slave keyboard (3)] ↳ Eee PC WMI hotkeys id=12 [slave keyboard (3)]

Dessa ID'n ändras bara om du ändrar USB-port (för att vara säker på att allt skall fungera korrekt använd också USB 2.0 Port), då nuvarande USB 3.0 drivrutiner stödjer bara 125Hz polling.

Med ID om du nu får två testa båda och se om du känner någon skillnad genom att skriva in:

xinput set-prop <IDnr> "Device Accel Constant Deceleration" 4

Exempelvis hos mig: där 4an är värdet. Högre värde ökar inbromsningen.

xinput set-prop 8 "Device Accel Constant Deceleration" 4 alternativt xinput set-prop 9 "Device Accel Constant Deceleration" 4

Ovanstående är inte perm, så du behöver antingen skapa en config fil eller ett litet skript som körs vid start som ändrar detta automatiskt. Ta en titt på mitt skript: https://github.com/CommanderAlchemy/.bin/blob/master/g9x.sh
Kort /g9x/ är söksträngen den söker efter (Min mus heter så om du tittar i outputen jag gav dig)
print $3 är värdet (3e kolumnen, d.v.s. ID).

Behöver du hjälp är det bara skriva här så kan jag eller någon annan säkert ordna ett skript åt dig som löser det.

Gnome-Shell Extensions
Angående Gnome-Shell extensions så måste du använda Mozilla Firefox för att installera extensions via deras hemsida då Chromium har tagit bort stöd för deras installationsmetod för ett tag sen. Mer om detta i källor nedan:

Ljud
Angående ljudet. Ladda ner pavucontrol och ta en titt på om du har någon monitor igång etc. Alternativt kan du skriva alsamixer i terminalen för att titta runt i inställningarna i alsa.

Källor:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Mouse_acceleration
http://xorg.freedesktop.org/wiki/Development/Documentation/Po...
https://extensions.gnome.org/about/#no-detection

Av Commander
Skrivet av Barilla08:

Öhh varför? Kan inte komma på en enda fördel.

Windows restriktiva fönsterhanterare som inte hanterar fullscreen något vidare när man har flera skärmar och flippar ur när man klickar utanför?

Av Commander
Skrivet av Silcan:

För att vara en speldator är den dålig. Den är ingen värsting som du nämde, häller inte ens medel bra. Vilka spel på mid-high utan problem, cs 1.6?

Skillnaden mellan den och siba är att Siba marknadsför sin som "Gaming" dator och dubbla priset.

Av Commander
Skrivet av Da´Russian Stallion:

De borde leverera en Surface Pro konkurrent, men det får de väl inte antar jag. Så väljer de att leverera en "standard 1b" Android platta som inte sticker ut i mängden. Denna kommer ligga och damma i butikshyllorna nu....

De borde sparka alla gamla rävar som jobbar där och anställa nytt folk med lite nytänkt och gå helt Wild and Crazy, go big or go home. Sista chansen nu Nokia.

Den kan konkurrera med priset utöver Nexus 7" varianten som sitter också på ~2500kr så ser jag inte vilka andra i mängden den kommer skuggas av.

Jag skulle lätt slänga in Ubuntu med Unity för att kunna köra alla Linux program + Android, ganska klockrent för priset.

Av Commander
Skrivet av MedionR:

Tyvärr är det precis som du själv säger: "datorn är formaterad och det finns inget kvar.." inget finns tyvärr kvar om du har formaterrad datorn...

Formatering tar bara bort länkarna inte filerna så länge du inte gör en secure erease eller skriver över datan vilket tar längre tid att utföra.

Av Commander
Skrivet av Victor33:

Har lite krångel med min dator. Som nämnt ger datorn bara bild när en ramsticka sitter i. Båda ramstickorna fungerar
när man kör dem en och en. Däremot inte när båda sitter i (slot 1 och 3). Kom i skrivande stund på att jag inte provat
slot 2 och 4, vet inte riktigt om det fungerar i vanliga fall..??
Datorn är inte nybyggd utan den ville helt enkelt inte ge bild en dag när jag startade den..

Detta har jag provat och kommit fram till:
*Grafikkortet fungerar (testat med ett annat till och med)
*Det verkar inte vara något fel på cpu:n vad jag kan se.
*Båda ramminnena fungerar separat.
*Clear cmos är utfört, med hjälp av en liten knapp på moderkortet, utan resultat.
*Moderkortet ger felkod när inga ramminnen är inkopplade. Närmare bestämt:
22 - OEM pre-memory initialization codes (22 är felkoden på moderkortets lilla "skärm".)
*Moderkortet ger felkod när båda ramminnena sitter i:
38 - Post-Memory System Agent initialization (System Agent module specific) (38 är felkoden.)

Är det något fel på ramslotsen eller är det hela moderkortet? Jag kan inte fatta vad som är fel så jag är
i stort behov av hjälp!

Specs:
cpu: intel i5 2500k
moderkort: evga p67
minnen: corsair vengeance low profile 8gb
grafikkort: amd r9 290
nätagg: silverstone strider gold 850w
ssd:samsung 830 128gb + en hdd av någon sort

Länk till felkoder: http://www.evga.com/support/faq/afmviewfaq.aspx?faqid=59363
Alla felkoder finns inte i manualen av någon anledning: https://www.evga.com/support/manuals/files/130-SB-E675.pdf

MVH

Dold text

Victor

Har du kontrollerat att minnet får rätt inställningar i BIOS? Har du kört memtest86+ på stickorna?

Av Commander
Skrivet av elajt_1:

Jo men förmodligen inte på befintliga kort vilket är tråkigt. Nvidia kan nog ex. inte ha stöd för Free sync på 700 eller 900-serien. Det måste ju finnas något hårdvarumässigt stöd för det, annars hade ju AMD haft det på sitt R9 280X.

Ganska säker att det är bara att uppdatera drivrutinerna för att få stöd för det.

Skrivet av hakro807:

En lösning skulle vara att låta en free-sync-kapabel skärm presentera en mycket högre uppdateringsfrekvens än vad den är faktiskt kapabel till.

För att förklara, låt oss anta att skärmen har en max uppdateringshastighet på 60 Hz. Grafikkortet kommer däremot kunna rendera allt mellan 20 och 200 fps beroende på spel och det kan skicka ut dessa i hög hastighet. Låt även v-sync vara aktiverad. Skärmen skulle aktivt jämföra de två senaste bilderna och endast uppdatera om det finns en skillnad dem emellan.

Om ett grafikkort normalt sett klarar av att rendera ett spel i 60 FPS och skärmen klarar av 60 FPS är det inga problem. Men om grafikkortet sjunker till säg 50 FPS kommer en av två uppdateringar misslyckas och hackande kommer uppstå. Om man istället låter skärmen ta emot uppdateringarna i säg 240Hz (något även budgetkort klarar av) om än endast presentera dem i max 60 FPS kommer genast problemet bli mycket mindre.

Nu förstår jag inte. Det är så det funkar i dagsläget. Skillnaden med Vsync är att den försöker synka grafikkortet mot skärmen för att slippa tearing som händer när kortet börjar pumpa fler/mindre rutor i sekunden där skärmen sedan i sin uppdatering iinte får en hel bildruta antingen på grund av att frame'n var den senaste eller inte var klar när skärmen skulle visa en ny bild.