Nvidias kommande generation av konsumentinriktade grafikkort ska baseras på arkitekturen Turing och den senaste tiden har en strid ström av bilder och rykten om produkterna flödat. En uppsjö av bilder på korten Geforce RTX 2080 och flaggskeppsmodellen RTX 2080 Ti har hittat ut på webben, där bilderna kommer från tillverkare såsom PNY, MSI och Gigabyte.

Nu publicerar Videocardz ytterligare en bild, och denna gång handlar det enligt uppgift om Geforce RTX 2080 Ti i referensutförande. Kortet på bilden är bestyckat med två fläktar och skiljer sig således sig från Nvidias tidigare referenskylare, som använt en ensam radialfläkt som dumpat varmluften utanför chassit.

Tidigare under månaden cirkulerade rapporter om att den traditionella kylaren skulle ersättas av en lösning med två fläktar för Turing-produkterna, vilket nu ser ut att bli verklighet. Grafikkortet på bilden använder två axialfläktar, vilket även är fallet för många partnertillverkade modeller. Den omgivande kåpan går i svart med silverfärgade detaljer, som ackompanjeras av en Geforce RTX-logotyp i grönt.

Lanseringen av Geforce RTX 2000-serien väntas ske under ett Geforce-evenemang arrangerat av Nvidia, som går av stapeln klockan 18:00 den 20 augusti. SweClockers har tidigare rapporterat att Geforce RTX 2080 ska kunna förbokas hos svenska återförsäljare i samband med eventet.

Läs mer om Turing!
PNY läcker specifikationer och pris för Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti.
Rykte: Nvidias kommande Geforce-grafikkort kyls av dubbla fläktar
Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti från Asus, EVGA, Zotac och Palit på bild