Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red har de senaste åren varit aktuell med den populära och numera avslutade spelserien The Witcher. För fem år sedan visade bolaget en trailer för kommande rollspelet Cyberpunk 2077, och under årets upplaga av E3-mässan visades ytterligare material kring den efterlängtade titeln.

CD Projekt Red har nu fortsatt på det inslagna spåret och kröner en kryptisk livesändning med en 48 minuter lång video med gameplay från Cyberpunk 2077. Det handlar om den demosekvens som bland andra syskonsajten FZ tidigare har tagit del av, där spelaren antar rollen som torpeden V i den dystopiska framtidsstaden Night City.

Cyberpunk 3.jpg
Cyberpunk 1.jpg
Cyberpunk 2.jpg
Cyberpunk 4.jpg

Skådeplatsen för rollspelet är den amerikanska delstaten Kalifornien, där den öppna världen har placerats i en alternativ framtid med estetik hämtad från genren cyberpunk. Författaren William Gibson kallas ofta för cyberpunkens fader, men enligt ett tidigare uttalande är han inte särskilt imponerad av spelets utseende.

Cyberpunk 2077 har ännu inte fått något lanseringsdatum, men tidigare under sommaren rapporterades att ett släpp år 2020 inte är osannolikt.