Den nederländska chassitillverkaren Phanteks har släppt många omtyckta chassin, inte minst i Eclipse- och Evolv-serierna. Sedermera har utbudet ökats, både bland chassin men även i kategorier som vattenkylning och fläktstyrning. Nu breddar tillverkaren portföljen ytterligare, med nätaggregatsserien Phanteks AMP.

Det är på årets Computex som Phanteks avtäcker AMP-serien, där fokus ligger på modularitet och prisvärda produkter. Trots relativt blygsamma priser får nätaggregaten nämligen semi-passiv drift, 80 Plus Gold-certifiering och helt modulära kablar. Totalt släpps tre modeller i effektklasserna 550, 650 och 750 watt.

Phanteks-AMP-2.jpg
Phanteks amp.jpg

Bildkälla: Anandtech

Phanteks amp1.jpg

Bildkälla: Anandtech

Designmässigt gäller ett avskalat svart yttre, där vare sig fläkt eller hölje har inslag av RGB-belysning. Den semi-passiva fläkten mäter in på 140 mm, och täcker större delen av nätaggregatets ena sida. Serien bygger på en plattform från Seasonic, vilka bland annat återfinns i kompakta Core-serien.

Nätaggregaten är även tänkta att fungera som nätaggregat nummer två enligt bolagets redundanssystem "Revolt", där två nätaggregat kan kopplas samman för ökad effekt och redundans. Phanteks AMP kommer släppas i mitten av augusti, med priser om 960, 1 060 och 1 170 kronor beroende på effektklass.

► Läs allt från #computex-2019

Läs mer om nätaggregat på Computex:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!