När Kerbal Space Program släpptes under 2015 blev det snabbt populärt. Spelets kombination av fysikbaserad rymdskeppskonstruktion och simulering av rymdflygningar tilltalade både detaljfokuserade byggare och rymdfantaster, och SweClockers forumtråd reflekterar också detta.

Under den pågående spelmässan Gamescom avtäcker spelets utgivare uppföljaren Kerbal Space Program 2, tillsammans med en tillhörande trailer. Trailern visar seriens ikoniska gröna utomjordingar, även kända som Kerbals, när de upplever olika rymdutforskande äventyr. Trailern tonsätts av det elektroniska indiepop-rockbandet M83.

I denna uppföljare ska spelaren använda nya teknologier för att utforska nya planeter och etablera nya kolonier. Spelet ska också innehålla multiplayer-läge, och konstruktioner ska kunna bli mer komplexa och omfattande då de inte är begränsade av planeternas gravitation på samma sätt som i första spelet.

Det första Kerbal Space Program utvecklades av en grupp vid namn Squad, men för uppföljaren har tyglarna lämnats över till Star Theory Games. Den Seattle-baserade utvecklare ska enligt pressreleasen utgöras av ingenjörer och speldesigners som tidigare arbetat med speltitlar som Monday Night Combat, Planetary Annihilation och Microsoft Flight Simulator.

Kerbal Space Program 2 lanseras under första kvartalet 2020 till PC/Windows, och versioner till Playstation 4 och Xbox One ska följa kort efter detta.

Har du spenderat fler timmar i första Kerbal Space Program än du vågar erkänna? Ser du fram emot uppföljaren? Dela med dig av tankar i kommentarerna!

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!