När Id Software släppte ifrån sig den legendariska speltiteln Doom i december år 1993 gjorde spelet genren FPS i 3D till en dominerande sådan, och populariteten har under de årtionden som gått lett till att Doom portats till en myriad av olika typer av produkter. Dessa inkluderar allt från spelkonsoler till miniräknare och kortläsare. Bredden i målplattformar sammanfattas på Tumblr-sidan itrunsdoom.

Det senaste exemplet på att Doom verkligen kan fås att köras på allt, i någon form, bevisas av Twitter-användaren @foone. Efter att ett inlägg där en video av Doom spelats upp via ett graviditetstest fått stor uppmärksamhet motiverades användaren att faktiskt köra spelet på enheten.

Sagt och gjort, några dagar senare publicerar samma användare en video där en väldigt avskalad version av Doom till synes körs på ett graviditetstest. I realiteten körs grafiken på en monokrom skärm med upplösningen 128 × 32 pixlar via ett anslutet kretskort, vars systemkrets är betydligt mer potent än hårdvaran graviditetsstickan ursprungligen bestyckats med. Enheten kontrolleras via ett tangentbord anslutet över Bluetooth.

Den underliggande hårdvaran till trots är det ytterligare ett exempel på att det sannolikt återstår en mängd produkttyper som agerar målplattform för Id Softwares klassiker i framtiden. Twitter-inläggen nämner inte hur stor del av Doom-innehållet som kan upplevas på hårdvarulösningen, eller om den är tänkt att användas med andra hälsovårdsprodukter framöver.

Läs mer om Doom-portningar: