Små datorer är på modet och med mer strömtörstiga komponenter i toppsegmentet är det extra viktigt att fundera ut lösningar för kylning. Det lilla formatet medför att stora luftkylare eller skräddarsydda vattenkylningssystem inte är lämpliga åtgärder, men SweClockers moddare har gång efter annan bevisat det senare åtminstone är genomförbart med lite vilja och flinka fingrar.

Spana in "Anaconda" av @Faggan

Nu avtäcker EK Water Blocks färska produkter för just skräddarsydd vattenkylning, som möjligtvis kan underlätta för den som med hjälp av skohorn försöker få plats med kylsystem i ett litet chassi. Nytillskotten är små reservoarer och pumpar som får namnet Quantum Kinetic FLT 80. De fullständiga dimensionerna med monteringssystem och pump är 120 × 80 × 92 mm – ett kliv ned från bolagets befintliga 120 mm-modeller på 125 × 120 × 86 mm.

ek-quantum_kinetic_flt_80_d5_bracket-spider.jpg
ek-quantum_kinetic_flt_80_ddc_bracket_1.jpg
ek-quantum_kinetic_flt_80_ddc-d5_pwm_d-rgb-plexi_body_art-2_3.jpg

Kvar finns stöd för montering på 120 mm-fläktplatser, medan platser för 80 mm-diton också kan användas. På sidan av reservoaren syns därtill två M4-gängade hål med avstånd om 65 mm, för en mer kreativ monteringsplats. Reservoarerna är tillverkade av transparent plexiplast och har givetvis adresserbar RGB-belysning med stöd för kontrollsystem från Asus, Asrock, MSI och Gigabyte.

Reservoaren har totalt sju G1/4-tumsanslutningar och därtill fäste för pump, som medföljer i två av de tre konfigurationerna. Till en prislapp om 189 euro, eller motsvarande 1 900 kronor inklusive moms, syns en inkluderad D5 PWM- eller DDC PWM-pump. För den som redan har en sådan i sin ägo kan den lilla rätblocksformade reservoaren köpas för 126 euro, 1 300 kronor. Monteringsfäste för 120 mm-fläktplats säljs separat för cirka 75 kronor.