Under helgen publicerade Gamers Nexus en video som gör gällande att EK Water Blocks har brottats med ordentliga problem den senaste tiden. Bland annat ska företaget struntat i att betala ut löner till anställda, leverantörer samt att de uppges ha skatteskulder i delstaten Texas i USA.

Kort efter att detta uppdagats har nu företaget gått ut med ett officiellt uttalande från företagets VD Edvard König:

Kära Community, Media och partners,

Först och främst, vill jag tydliggöra att vi ser på detta mycket allvarligt. Det är sant att vissa av EK:s externa leverantörer och affärspartners har upplevt försenade utbetalningar. Vi ber ödmjukast om ursäkt för de svårigheter som detta har orsakat dem samt för bristen på adekvat kommunikation.

Uttalandet gör gällande att EK har för avsikt att lösa alla de skulder till partners och anställda som företaget har. Därtill lovas bot och bättring gällande företagskultur samt transparens både internt och externt.

Därtill har företaget satt upp den dedikerade mailadressen: reachout@ekwb.com dit den som känner sig felaktigt behandlad kan höra av sig.

Företaget har onekligen en brant uppförsbacke i sitt försök att återbygga förtroendet från kunder och partners. Vart det hela till slut landar lär vi bli varse framgent.