AMD Overdrive

När man börjar gå igenom AMD Overdrive ser det inte speciellt imponerande ut i början. För att få tillgång till alla inställningsmöjligheter måste man ändra från "Novice Mode" till "Advanced Mode" under Preference. Det finns program för att ställa in minnesinställningar och busshastighet från operativsystemet. AMD Overdrive är dock speciellt eftersom det tillåter så pass många inställningar i ett och samma program.

Systeminformation är först och främst detaljer kring processor, minnen och Hyperstransportbussen. Går man sedan in på den detaljerade sidan kan man få mer information om bland annat grafikkortet.

Övervakningsfunktionen är främst koncentrerad på processorn, men det finns även några uppgifter om grafikkortet och moderkortet.

Det finns lite extra information under "Voltage/Temperature", men det gav inte så mycket mer än statussidan. Här finns det dock skillnader mellan olika versioner av AMD Overdrive.

Inställningarna för prestanda är riktigt intressanta. Tyvärr fick vi problem med rätt många av de förändringar vi gjorde. Det blev till att starta om systemet många gånger. När vi senare testade med ett Gigabyte MA790FX-DQ6 fungerade det mycket bättre, men det ser inte bra ut när det inte fungerar på ett av två moderkort. Vi skulle dock behöva fler referenser för att veta hur pass vanligt det är att det är problem med AMD Overdrive.

Minnesinställningarna fungerade bättre men det gick inte att ändra allt. Bland annat den viktiga CAS-inställningen var helt orörlig.

AMD har inkluderat program för att mäta prestanda.

Ifall man ändrat något kan man testa stabiliteten direkt i AMD Overdrive.

För de som inte vill eller kan överklocka själv finns ett annat alternativ. AMD Overdrive skall själv kunna pröva olika frekvenser för att nå en bra överklockning. Problemet var dock att vi aldrig lyckade så det att fungera tillfredställande med moderkortet från MSI. Det gick bättre med Gigabyte MA790FX-DQ6 men bäst resultat fick vi med vanlig BIOS-överklockning.