Sammanfattning

Steelseries Apex Pro är ett riktigt bra tangentbord med väldigt få brister.

front.jpg

Välbyggd

Jag kan inte uttala mig om typen av aluminium som används men det ger tangentbordet en riktig premiumkänsla. Även handlovsstödet är av hög kvalitet och är väldigt skönt. USB-kabeln är tjock vilket är både positivt och negativt. Jag gillar att jag inte behöver oroa mig för att den blir skadad men den blir samtidigt ganska otymplig och svår att böja.

Innovativa brytare

Inte alla nya uppfinningar är lika bra i verkligheten som på papper men Omnipoint-brytarna fungerar verkligen. Möjligheten att kunna ändra aktiveringsdjupet på enskilda tangenter är riktigt bra och även om du bara vill ändra känsligheten generellt är det smidigt att det går att göra snabbt via OLED-skärmen.

Jag förstår att vissa kan sakna "bumpen" som man till exempel får med MX Brown-brytare och som gör det enklare att märka när man når aktiveringsdjupet, men jag tillhör inte de som saknar detta. Däremot uppskattar jag att jag kan växla mellan hög känslighet när jag spelar och lägre känslighet när jag skriver.

Bra övriga funktioner

OLED-skärmen är smidig för att kunna ändra vissa inställningar snabbt, däremot så ser jag inte så mycket nytta utöver detta. Belysningen är precis vad man förväntar sig av ett premium tangentbord.

Jag är inte en direkt fan av disco-ljus men har som krav på mina tangentbord att jag ska kunna sätta en bra bakgrundsbelysning. Jag gillar också att jag kan specificera att vissa tangenter har en annan färg och att jag kan välja vilken belysning som ska användas när jag inte tryckt på någon tangent på ett tag.

Priset

Min första känsla när jag såg priset var att "det var dyrt". Att hosta upp 2 000 kronor för ett tangentbord tar emot helt enkelt. Sedan började jag titta lite noggrannare på vad andra speltangentbord kostar och insåg att pris runt 1 500-2 000 kronor inte alls är ovanligt, tvärtom.

Det är fortfarande mycket pengar men för mig personligen är det väl värt pengarna för att ha ett tangentbord som passar för flera olika situationer, istället som idag där jag har olika tangentbord som jag byter mellan.

guld_small.png

Fördelar

  • Hög byggkvalitet

  • Brytare som låter dig ställa in aktiveringsdjupet

  • OLED-skärm

  • USB-anslutning

  • Bra mjukvara

  • Skönt handlovsstöd

  • Bra stöd för olika typer av belysning

Nackdelar

  • Kostar mycket pengar

  • Tjock kabel

  • Inte alla tangenter har Omnipoint-brytare.

Pris vid publicering: 1 995 kronor.