#rtx-4090

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

40

EVGA lämnar grafikkortsvärlden med flaggan i topp

Handbyggda grafikkort, mästerlig reparation och iskall överklockning är delar av Gamers Nexus dokumentär, som bjuder in bakom kulisserna hos EVGA.

38

Asus: "Geforce RTX 4000 med tunna blower-kylare på ingång"

Högpresterande grafikkort med lägre profil är något Asus menar att Mini ITX-entusiasterna skriker efter, varför breda men tunna blower-modeller ska vara på ingång.

13

Nvidia tar Geforce RTX 4000 till bärbara datorer

Stora prestandaskillnader under samma modellnamn står ännu en gång på menyn när bärbara datorer får ett grafiklyft i februari.

28

Bärbara Geforce RTX 4090 snabbare än stationära RTX 3090

Läckta resultat för kommande hårdvara duggar tätt inför de stundande lanseringarna på CES 2023. Nu står Nvidias väntade bärbara flaggskepp på tur.

42

Asus gör Geforce RTX 4090 och RTX 4080 i vit skrud

Geforce RTX 4000-serien är en förhållandevis mörk historia rent utseendemässigt. Det ändrar Asus på med ny variant av bolagets toppmodeller i ljusare färgtema.

46

Galax råkar marknadsföra Geforce RTX 4090 Ti

Partnertillverkaren råkade av misstag publicera en bild där RTX 4090 under några få timmar fick sällskap av ett vilsekommet Ti på slutet.

Sponsras av MSI
100

Quiz: MSI utmanar med Geforce RTX 4000-frågesport

Ett nytt toppsegment är installerat på grafiktronen och MSI erbjuder både kompetenta modeller och kluriga frågor. Hur många rätt får du?

124

Nvidia: "Runt 50 12VHPWR-incidenter totalt – glappkontakt orsaken"

Grafikkortsjätten följer upp med officiellt uttalande, som slår fast att 12VHPWR-härdsmälta är ovanligt men lätt att undvika med noggrann montering.

Sponsras av PNY
22

Testpilot: PNY RTX 4090 24 GB – tyst och välkylt monsterkort

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman skruvar upp grafiken och pumpar massor av bildrutor med grafikkort i högsta segmentet från PNY.

99

Test: Nvidia Geforce RTX 4090 från Asus, Gigabyte och MSI

Redaktionen sätter tänderna i ett gäng partnermodeller av Nvidias flaggskepp Geforce RTX 4090. Vi sonderar terrängen och reder ut hur de står sig mot varandra.

15

Galax RTX 4090 Hall of Fame överklockas till 3 705 MHz

Med dubbla 12VHPWR-kontakter och flytande kväve tar Hall of Fame-serien guldmedalj i såväl GPUPI som Port Royal.

15

Externt Geforce RTX 4090 kombineras med tunn bärbar dator

Jarrod's Tech undersöker hur Geforce RTX 4090 fungerar som eGPU och konstaterar att det är en dålig idé.

117

Nvidias 12VHPWR-adapter het kandidat i kontaktdrama

Igor Wallossek dissekerar Nvidias 12VHPWR-adapter och menar att den är problemet, medan den färska standarden som helhet är fri från skuld.

175

Geforce RTX 4090 råkar ut för smälta 12VHPWR-adaptrar

I en tråd på Reddit rapporterar två användare att 12VHPWR-adaptrarna inte stått pall för trycket med smältande kontakter som resultat.

47

Cablemod vinklar 12VHPWR för stilig grafikkortsström

Det är klokt att behandla 12VHPWR-kontakterna med viss försiktighet. Cablemod avtäcker nu en vinklad kontakt för att det inte ska stå i vägen för estetiken.