Inlägg

Inlägg som Halogen har skrivit i forumet
Av Halogen
Skrivet av cheesen:

Någon måste ju betala för säljkåren som åker runt och knackar dörr samt står in varenda butiksentré..
Vi betalar 265:-/ månad vilket jag tycker är för mycket för Sector Alarm. (Har prisförhandlat varenda år med dom betalade 370:-/månad när det var nyinstallerat).

Verisure har ju vart i blåsväder senaste tiden med läckta bilder på sina kunder. Jag vet inte om det känns speciellt säkert.

Alla larmbolag är rövhål. Vi har kontaktat Sector Alarm flera gånger när deras säljare varit här och ljugit om att "grannarna i området gått ihop och köpt larm".

Av Halogen
Skrivet av greken91:

Det här är vad jag har hittat när jag har sökt runt ganska mycket. Tyvärr är den ganska dyr också.

Ja, men det är samtidigt en tung skärm och armen behöver dimensioneras därefter och då blir det dyrt. Det finns ett alternativ från Multibrackets (länkas i inlägget ovan) men den kostar typ samma.

Av Halogen

Ergotron HX med heavy duty adaptern.

Av Halogen

December 2020, fick tag i ett Aorus Xtreme 3080 för typ 11k.

Av Halogen

Odyssey OLED G9 kan vara skärmen jag väntat på. Den kommer väl vara snordyr men är den bara riktigt bra så kanske kanske det går att motivera...

Av Halogen
Skrivet av SwedZi:

016 - på grund utav högre elpriser så vänder jag ut och in på mina kalsonger så kan jag använda dom dubbelt så lång tid innan tvätt, sparar in mycket tid och pengar på detta.

IN - UT - BAK - FRAM = Fyra gånger. Det finns mer pengar att spara!

Av Halogen
Skrivet av yogge:

Göteborgs kex som tillverkar de, har väl flyttat den mesta av sin tillverkning på utlandet.. så de som står ut får väl räkna med lite annat i smakväg nu mer. ..

De bakas av Annas Pepparkakor i Tyresö står det på paketet. Tror att du är nåt på spåret nu, den måste bytt tillverkare för enligt wiki så var det Göteborgs kex som bakade dem tidigare.

Av Halogen

Mitt gubbgnäll idag är att Kung Oscars pepparkakor inte smakar som de brukade, de är inte alls så kryddiga som jag minns dem. De är dessutom tjockare än tidigare. Funderar på att gnälla till kundtjänst.

Av Halogen

Har skivspelaren eller förstärkaren ett RIAA-steg inbyggt? Det låter som att du saknar det nämligen.

Av Halogen
Skrivet av Ac3R:

Någon som har några tips på bästa julmaten? Hur man gör dom bästa köttbullarna och liknade och dela er egna recept?

Jag gör Morbergs revben till varje jul. Vansinnigt goda!

Av Halogen

Jag har skaffat Gamepass till PC och hittat tillbaka till Forza igen. Joinade Swec-klubben igår!

Av Halogen
Skrivet av jnsson:

CC fungerar i princip samma på iPhone som på Android. Det enda jag vet (om det inte ändrats) är att man inte kan skärmdela hela skärmen till en CC från iPhone. Videor från appar, t.ex. Viaplay, Netflix mm ska fungera likadant från både iOS som Android

Det gör de, men det kan vara värt att ha med sig att CC-stöd ligger på appnivå och vissa utvecklare bryr sig inte om att lägga in det i IOS-appar efter man redan har airplay i OS:et.

Av Halogen

Jättesnygg, men den måste komma i mindre format för att jag ska nappa. ITX or gtfo.

Av Halogen
Skrivet av mik2205:

Aha! Tack

Obs att scarlett Solo har gemensam volymkontroll för monitorer och hörlurar. Jag har en Scarlet 2i2, den har förutom dubbla ingångar även separata rattar för volym till monitorer och lurar.

Av Halogen

Jag har bara grafikkort i datorn och uppskattar det mindre formatet, ITX blev det självklara valet.

Av Halogen

Monitorarm i billigt ikea-skrivbord eller på vägg?

Hejsan,

Är sugen på att sätta min 34" UW på gasarm för att fria upp lite plats på skrivbordet. Dock är bordsskivan av billigare typ från Ikea och är inte massiv utan har pappkärna. Vågar man klämma fast ett Ergotron HX-fäste i en sådan? En allmän fråga: hur är det med gung om man sätter en arm i skrivbordet, rör skärmen på sig när man lägger tyngd på skrivbordet för er som har det?

Alternativet är att skaffa samma arm fast med väggfäste. Jag kommer inte ha höj/sänkbart skrivbord pga hyllor ovanför skrivbordet så armen kan egentligen lika gärna sitta i väggen.

Av Halogen
Skrivet av snajk:

Måste gnälla lite på Bahnhof. Jag betalar för 250/250 men har aldrig fått ut det, max 100/100, jag har inte brytt mig så mycket då jag gned till mig någon BF-deal så jag betalde ändå nästan samma som förut, men nu kände jag att det var dags att ta tag i det, inte minst då dealen är på väg att gå ut så priset hade ju gått upp. Så jag ringde supporten som jag bara har bra erfarenheter av tidigare, men denna gång gick det sådär.

Det började med att han inte riktigt trodde att jag hade 250/250, men det vet jag ju att jag har, och det står i klartext på "Min sida". I alla fall. Alla mina enheter är kopplade med WiFi så jag vet ju att det inte duger att köra någon "hastighetskoll" från dem, men min router har speedtest inbyggt så det borde ju ge korrekta värden, och jag har en lång tabell med tester jag kört över året som alla maxar på knappt 100Mb, med nya firmwares emellan och så. Men de dög inte utan det måste vara från en dator, så han bad mig koppla in datorn direkt till fiberboxen.

Jag har försökt mig på detta tidigare men det fungerar ju aldrig för det tar tid innan man får ett nytt IP eller vad det nu är som krävs (nytt DHCP lease antar jag). Så efter mycket sitta och vänta på att den skulle få uppkoppling så bad han mig att dra ur alla elsladdar till fiberboxen och routern ikväll och sen testa med datorn direkt på boxen imorgon igen. Men när jag kopplade in routern igen, efter vi lagt på, så körde jag speedtest igen och fick 250/250. Så jag antar att jag helt enkelt fått 100/100 hela tiden för att någon missat att uppgradera mig någonstans, dock inte i faktureringen, och att han korrigerade det utan att säga något.

Intressant, jag uppgraderade vår Bahnhof fiber till 250/250 för ett tag sen också och verkar inte få ut mer än 100 heller. Har bara inte orkat ta tag i det ännu.

Av Halogen
Skrivet av Neon:

Denna dök upp i mitt flöde idag, PFAS finns i mer än vad man tror, pannorna är troligen långt ifrån vårt största problem :

https://www.youtube.com/watch?v=vZ1KmVmpC8o&t=6s&ab_channel=A...

Vi kommer fortsätta att undvika använda den nya teflon pannan så långt vi anser rimligt men oavsett så tror jag som sagt att det är den lilla källan till teflon på individ nivå och under rätt omständigheter.

Jag har gjort det enkelt för mig och bestämt att jag vill ha så lite plast som möjligt i min mat oavsett om det är farligt eller inte. Det innebär: Inga fler teflonpannor, och eftersom vi bara har kolstål och gjutjärn nu så har jag börjat fasa ut redskap i plast till förmån för stål och trä. Samma med skärbrädor, matlådor och annat.

Av Halogen
Skrivet av anon315148:

Även läst om batterifelet på Electrolux men vet inte om det fortfarande är så. Dock kvarstår ju det faktum att batteriet inte går att byta ut så när batteriet är dåligt behöver hela enheten bytas ut.

Kul att du är nöjd med Dyson V12 men tyvärr är det för saftig prislapp. Tänkte först avvakta för spara och köpa skaftdammsugare senare men håller på att bli tokig på min sladdammsugare. Så nu tänkte jag se mig om efter alternativ.

Du skrev att du köpte Dyson V12 på Black Friday förra året. Hur mycket rabatt fick du då?

Nån tusing kanske. Fast den kostade ändå över 6k, men det finns ju lite olika varianter på utrustning som följer med. Vi valde ”complete” eller vad det hette, dvs de skickade med mängder med munstycken (som faktiskt är bra!).

Av Halogen
Skrivet av anon315148:

Självstående dammsugare erbjuds av Electrolux och Bosch, men ingen av dessa har utbytbara batterier. De verkar omtyckte (kanske för att de är självstående?) men frågan är hur dyrt det blir i längden att köpa ny dammsugare varje gång batteriet blir dåligt. Dammsuger man som jag varje dag kanske det bara dröjer 1 år. Miljövänligt känns det ju inte heller...

Hade en Electrulux för ett par år sedan. Efter 2 år (kanske kortare, minns inte exakt) så var batteriet så dåligt att dammsugaren gick <3 minuter per laddning. Tydligen jättevanligt fel och batteriet gick inte att byta. Rekommenderar inte Electrolux. Köpte en Dyson v12 istället på black friday förra året och är skitnöjd med den. Ja den är dyr men den är samtidigt jättebra, och den används mycket pga katterna.