Inlägg

Inlägg som Halogen har skrivit i forumet
Av Halogen
Skrivet av SiD:

Lite off topic, men om man har akut ryggskott och kramper, då är det väl knappast till Alvedon man vänder sig till för lindring? Feber och på sin höjd huvudvärk duger det till IMO

Verkligen inte, detta var ett fall av "man tager vad man haver".

Av Halogen
Skrivet av GooGeL:

<Uppladdad bildlänk>

Den som designade etuiet som dessa Alvedon-piller ligger i, måste ha gått i pension dagen efter sin möda. Det är som att köpa en hårt inplastad sax som kräver något annat vasst för att öppnas.

"Slit i flärpen" - jojo, kanske med dina småprinsar.

Jag låg på golvet i badrummet med akut ryggskott + kramp i ryggslutet och försökte öppna en sån karta. Gick inte alls. Till slut i ren desperation slet jag upp ett hörn med tänderna och fick hälla den numera pulvriserade tabletten ner i munnen. Hälften kom nog utanför och som grädde på moset lyckades jag få en del i ögat också. 0/10 rekommenderas inte.

Av Halogen

Om man vill sätta en arm på väggen och planerar att eventuellt uppgradera från 34" till kanske upp till 49" ultrawide, är det bara Ergotron som gäller då eller?

Av Halogen
Skrivet av sKRUVARN:

Jag tror generellt att NR200 är ett "problem" för många av dessa dyra SFF-chassin. Jag kollade själv länge på Ghost och följde utvecklingen av produkten, men när det väl var dags för nytt bygge så var det omöjligt att motivera priset när NP200 kostade under 1000kr. Ja det är inte samma kvalitet och storlek som nichade SFF chassin, men det har varit så extremt mycket billigare (till och med vart nere under 700kr), samtidigt som att det inte direkt ser eller känns budget, att det nog har tagit en hel del konsumnter. Hade detta vart prislappen när jag köpte, hade det nog absolut blivit ett ghost.

Hur som helst, tråkig nyhet, med tanke på hur extremt nedsänkt priset är så antar jag att det i princip är ett måste för att dom ska hålla sig flytande. Som följare av Louqe/Ghost tråden här på sweclockers så känns det riktigt vemodigt faktiskt. När den skapades fanns det verkligen en hunger efter väldesignade chassin i den formfaktorn, men jag tror helt enkelt att det blev för dyrt att producera samtidigt som att det kom mer itx alternativ. Det blir även lite extra märkligt nu när high-end, där många av dom som lägger mycket pengar på byggen finns, inte längre funkar i sånna här restrektiva lådor. Betydligt lättare att bygga litet med 9900k och 1080ti än 12900k/7950X och 4090.

Jag tror även att storleken på Nvidias 3000 och 4000 serie av grafikkort har gjort att efterfrågan på Ghost sjunkit. De är för stora helt enkelt. Jag sitter själv med ett NR200 mycket pga detta faktum.

Av Halogen
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag tror varken priset eller tajming är deras bekymmer, de har helt enkelt inte tillräckligt praktisk design.
Jag gillar generellt när chassin inte är större än vad dem behöver vara och modularitet.
Behov av förlängningskabel till PSU och grafikkort är tydliga tecken på dålig design, 2 feta kablar i chassit som inte behöver vara där och trängas.

Nja, alltså, med en PCIe riser så får man fler möjligheter till intressanta konstruktioner. Det går inte att bygga ett sandwich-chassi utan en sån.

Av Halogen
Skrivet av oqvist:

Den känner jag igen? Vilken var din första dator?

En 486 DX2 66 MHz.

Av Halogen

Jag har en blå Allsop som hängt med sen min första dator. Lite retrovarning kanske.

https://m.media-amazon.com/images/I/61Rd4bQVPcL._AC_SY350_QL15_....

Av Halogen
Skrivet av Trihxeem:

Siri är en glorifierad timer i min telefon:

"set a timer for 15 minutes"
"50 minutes, starting now" <- sedan är middagen förstörd

Samma för mig. Det enda, ENDA, jag använder Siri till är "SIRI! TIMER TIO MINUTER!" när man har blöta eller kladdiga händer i köket.

Av Halogen
Skrivet av snajk:

Du har absolut en poäng, men varmvattenberedaren värmer ju inte bara vattnet som ska användas varje tidpunkt liksom utan den har ju en tank med uppvärmt vatten, och att hålla det på 55 grader lär ju dra mindre än att hålla tanken på 70 liksom. Sen är de ju bra isolerade (antar jag) så skillnaden kanske inte är så stor, men en skillnad är det ju.

Skrivet av Kaffekopf:

Tanken är stor, 300 liter och inte perfekt isolerad. Yttemperaturen på höljet är högre än rumstemperaturen så det försvinner värme den vägen. Det är bara att toksnåla på varmvattnet under en dag och den effekt som ändå går åt då är bara förluster. Förlusterna står i direkt proportion till skillnaden mellan tankens [70, 55] och rummets [21 C] temperatur. Skillnaden blir 49 C och 34 C i de två fallen. En skillnad på ~30 % som märks som längre intervall mellan tillslagen. Temperaturen i kranarna är konstant, det sitter en annan termostat i tankens utlopp som blandar in kallvatten för att få behaglig (= ingen skållning) temperatur vid kranarna.

Right, så i slutändan är det en fråga om hur man värmet huset i övrigt som avgör hur mycket el man sparar på att sänka temperaturen på varmvattnet? Tanken värmer rummet den står i menar jag, så en 100-procentig förlust är det ju inte.

Av Halogen
Skrivet av Kaffekopf:

Varmvattenberedaren är den stora förbrukaren men termostaten stod slarvigt nog på 70 C men är nerjusterad till 55 C. Har hittills fått el för 47 öre/kWh och inte brytt mig men nu väntar den bistra verkligheten. Den drar 1,7 kWh vid varje tillslag och det är 12-15 timmar mellan dessa.

Kan vi diskutera det här påstpendet litegranna? Säger inte att du har fel här men för mig så känns det som att det går på ett ut vad man sätter varmvattenberedaren på. Vid 70 grader behöver du mindre varmvatten för att få behagligt duschtemperatur (dvs i blandningen mellan kall/varmvatten) än vad du behöver vid 55 grader, och energin som går åt till att värma en mindre mängd vatten till 70 grader är (väl?) densamma som behövs för att värma en större mängd till 55 grader?

Av Halogen

Nja. Jag åker till Snabbgross istället om jag behöver köpa storpack.

Av Halogen
Skrivet av Triffid:

Står det i force majure att det måste vara Sverige i krig? nej. Det står att ifall ett oförutsägbart scenario (krig är bokstavligen nämnt som exempel, inte krig i sverige utan ett krig som alltså ger upphov till scenariot) leder till att ena parten inte kan fullgöra sin del i avtalet.

Alltså det är ju en strikt juridisk fråga ifall den är applicerbar eller ej. Jag säger bara att som jag läser det så tror jag den är det, inte att det är bra att klausulen finns där, att det är 'rättvist' eller något sådant. Jag HOPPAS också på att att det inte går vägen för elföretagen, men försöker undvika blanda in mina känslor i detta.

Fast man har varnat för Tysklands beroende av rysk gas och Rysslands agerande i Krim/Ukraina under lång tid nu, så att säga att det är ett oförutsägbart scenario är oärligt. Att elbolagen sedan inte kan bygga prismodeller som tar hänsyn till detta är inte kundens fel. Force Majeure my ass...

Av Halogen
Skrivet av Amd81:

Så det går bra att ha bundna avtal så länge bolaget tjänar på det, men då det vänder låter det plötsligt annorlunda.
Vilket jävla skitsnack på ren svenska.
Det är inte som att alla sitter med långa fördelaktiga avtal heller. Lär vara en ganska liten andel av kunderna.
Sedan löper bundna avtal ut varje dag där kunderna inte har möjlighet att få något något nytt fördelaktigt och det tecknas inte några nya heller.

Nej skulle det här hända är det en ren skandal och bara att förstatliga skiten direkt. Helt orimligt.

Solklart avtalsbrott om de börjar med detta. See you in court maddafackas.

Av Halogen

Just de här två produkterna är identiska, men "medium" är ju ett betydligt bredare begrepp och man kan blästra med annat än sand t ex soda eller krossade valnötsskal.

Av Halogen

En allmän fråga om väntetider på nybilar, hur står det till med sånt nu för tiden? Kontraktet på vår i3:a löper ut i februari och jag har en gnagande känsla av att vi borde åkt runt och kollat på en ersättare för länge sedan.

Av Halogen

HP Omen 17" i7 9750H, 16GB, RTX 2070, 1080p 144Hz G-sync, 512GB NVME + 1TB 7200 rpm

Säljer min spel-laptop eftersom den knappt använts sedan jag byggde ny stationär förra julen. Inköpt på Komplett i september 2019.

Specifikation:
Intel Core i7 9:e gen. 9750H
16 GB DDR4 2666MHz
512 GB NVMe + 1 TB HDD SATA 7200 rpm
RTX 2070 8 GB
17.3" - IPS 1920 x 1080 144Hz med G-Sync

Windows 10 Home är installerat, jag har precis gjort en återställning. Laddare medföljer givetvis. Originalkartong finns ej kvar så datorn skickas helst inte, avhämtning på plats i Lindome premieras. Kan även mötas upp i Göteborg då jag jobbar inne i stan. Betalning via Swish.

Länk till produktsida hos Komplett: https://www.komplett.se/product/1134285#

Läs hela annonsen här

Av Halogen

Jag spelar lite gitarr och bas. Har en Les Paul Studio och en Ibanes Artcore semihollow. Samt en akustisk Martin DCX1. Basen är en Fender Vintage Modified PJ. Kallar fortfarande mig själv för nybörjare och spelar bara här hemma för att det är kul och för utmaningens skull.

Av Halogen
Skrivet av EwlSpirit:

Hej,

Hur har din Easee funkat?

Tack på förhand!

Inget att anmärka på, den gör sitt jobb och har inte strulat sedan den installerades. Appen är helt ok. Kan inte påstå att jag saknar något.

Av Halogen
Skrivet av medbor:

Avverkar man (framförallt kalhyggen) så neutraliserar man ju allt som skogen absorberat senaste årtiondena och skeppar iväg allt detta kol till annan ort. Precis på samma sätt som att pumpa upp olja

Det stämmer ju inte alls. Snabb vs långsam kolcykel.

Av Halogen
Skrivet av Aktsu:

Det är främst att vara på 100% som är dåligt, så om du laddar till 100% och åker direkt så är det marginell förslitning. Att däremot "lagra" bilen på 100% gör att "calendar aging" är markant högre. Så laddar du till 100% hela tiden och låter den ligga kvar där så är det ett problem.

https://teslaclubsweden.se/forum/download/file.php?id=33866

Säger inte att effekten inte finns, men "markant högre" tycker jag är en överdrift. Det som går att utläsa är att lagringstemperaturen påverkar mer än laddningsstatus och jag tror ingen förvarar sin bil i konstanta 50 grader C. Mellan 60% och 100% laddning är det marginell skillnad i relativ kapacitet vid 25 grader C efter 9 månader. Hade varit intressant att se effekten på ännu längre tid dock.