Allt handlar inte om kommande Intel Skylake. På Computex 2015 introduceras även en uppsjö nya moderkort för befintliga plattformar, inte minst Intels prestandaorienterade LGA 2011 med styrkretsen Intel X99. En av dessa är en minst sagt iögonfallande modell från MSI.

MSI X99A Godlike Gaming innehåller allt som kan förväntas av ett ett riktigt påkostat moderkort för Haswell-E. Det inbegriper åtta minnesplatser DDR4 i fyra kanaler, fem PCI Express 3.0 x16 för upp till fyra grafikkort i Crossfire/SLI, dubbla gigabitnätverk, trådlöst nätverk 802.11ac och stora mängder anslutningar, däribland USB 3.1 Type-C och Turbo M.2.

Den mest uppmärksammade finessen är dock någonting helt annat. MSI lägger till vad som kallas för Mystic Light eller RGB-belysning direkt på moderkortet. Det gör det möjligt att välja bland 2 048 färger och dessutom krydda det hela med blinkande och pulserande effekter, bland annat i takt med musik. Funktionen kan dessutom styras från en tillhörande app för mobila enheter med Google Android.

Pris och tillgänglighet är ännu inte fastställt.

► Läs alla artiklar från #computex-2015