I början av 2019 släppte UL Benchmarks sitt senaste prestandatest 3DMark Port Royal. Det är ett helt nytt test som tagits fram i samarbete med Microsoft för att implementera grafikgränssnittet DirectX Raytracing, och därmed göra det möjligt att testa prestanda med ray tracing för Nvidias grafikkort.

sin webbplats meddelar Nvidia att prestandatestet Port Royal nu får en uppdatering, vilken lägger till stöd för företagets teknik Deep Learning Super Sampling (DLSS). I korthet går det ut på AI-assisterad uppskalning av bilden, vilket i teorin ger bättre bildkvalitet och prestanda.

3dmark-port-royal-nvidia-dlss-geforce-rtx-performance-results.png

Nvidias egna tester i Port Royal visar på prestandaförbättringar på upp till 50 procent när DLSS jämförs med kantutjämningstekniken TAA. Detta med ett Geforce RTX 2080 Ti i upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar.

Nvidia passar även på att släppa en ny drivrutin med versionsnumret 418.81, vilken krävs för att köra testet med något av företagets kompatibla grafikkort. Förutom det krävs även den senaste Windows 10-uppdateringen med stöd för DirectX Raytracing.

Diskutera Nvidias nya drivrutin i forumet

Har du ett grafikkort ur Nvidias RTX 2000-serie? Gör testet och dela med dig av resultatet i kommentarerna!