Årets Computex-mässa rivstartades med ett öppningstal signerat AMD:s VD Lisa Su. Inte helt oväntat avslöjades mer information om företagets kommande processorfamilj Ryzen 3000, däribland att den inledningsvis innehåller fem modeller, varav toppvarianten bestyckas med tolv kärnor och en prislapp på 499 USD. Därtill spikades lanseringsdatumet till 7 juli i år.

Vidare pratades det om nästa generations grafikfamilj från AMD med kodnamnet Navi, där denna kommer att användas för den nya RX 5000-serien av grafikkort. Till skillnad från tidigare rykten att det skulle handla om en ny iteration av GCN avslöjade även AMD att Navi baseras kring den nystöpta grafikarkitekturen RDNA som utvecklats specifikt för hög spelprestanda.

► Läs alla artiklar från #computex-2019

Med massa smaskiga hårdvarunyheter från AMD i ryggen passar Jacob och Jonas på att koka ned huvudpunkterna från presskonferensen i videoform och samtidigt dela med sig av sina intryck kring det som avtäckts.

Mer från AMD på Computex 2019:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!