Efter att under E3 2019 ha spikat ett lanseringsdatum för sitt nya spel Cyberpunk 2077 i april valde utvecklaren CD Projekt Red tidigare i år att senarelägga utrullningen till september. Anledningen sades vara att studion behövde mer tid att polera titeln och reda ut eventuella buggar i den komplexa spelvärlden.

Efter Cyberpunk 2077 är det dags för den utvecklaren att hoppa på nästa projekt, och i en intervju med den polska finanssajten Stooq meddelar företagets VD Adam Kiciński att de har ett koncept redo för nästa titel. Exakt vad spelet innefattar avslöjar inte Kiciński, men han påminner om att studion haft planer kring att göra mer i The Witcher-universumet och att inget har förändrats.

I samband med lanseringen av Cyberpunk 2077 kommer att litet arbetslag att påbörja förproduktionen av det nya spelet. Större delen av studion kommer dock fortsättningsvis vara uppbundna att skapa material till Cyberpunk framöver. På agendan står bland annat flera stora expansioner samtidigt som att ett flerspelarläge ska implementeras i spelet.

När Kiciński tillfrågas om CD Projekt Red har för avsikt att korta ned utvecklingstiden på sina spel svarar han att det vore orealistiskt att skapa ett omfattande rollspel på endast två år. Utvecklingstiden beräknas därför fortsättningsvis ligga på cirka fem år för framtida titlar, då studion inte vill tumma på kvalitén de blivit kända för sedan släppet av The Witcher 3.

Cyberpunk 2077 släpps den 17 september till PC/Windows, Xbox One och Playstation 4.

Är du taggad på ett nytt spel i The Wicher-universumet? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!