När det kommer till kodnamn följer teknikföretagen ofta ett tema, där Intels långlivade namnschema på processorsidan innefattar sjöar. För de senaste generationerna av Ryzen har AMD snöat in på konstnärer. Ryzen 3000-familjen utan integrerad grafik kallas "Matisse" och kommande Zen 3-baserade Ryzen 4000 heter "Vermeer".

Sistnämnda blir den sista anhalten för sockel AM4, men hittills är få detaljer kända kring vad som väntar efter Ryzen 4000 för stationära. Under tidigare presentationer har AMD talat om att Zen 4-arkitekturen står redo till 2021 och det konstnärsklingande kodnamnet "Raphael" har förknippats med detta. Nu syns en bild som antyder att ett ärevarv på Zen 3 står på menyn, och detta med kodnamn "Warhol" efter den amerikanske konstnären och filmskaparen.

Warhol.jpg

Bildkälla: Mebiuw via Videocardz

Informationen härrör från en numera raderad bild som Twitter-profilen Mebiuw publicerat, vilken ser ut att komma från en intern produktplan. Tekniksajten Videocardz var dock snabba att lägga vantarna på bilden innan den togs bort, och under rubriken Warhol syns Zen 3, 7 nanometer och PCI Express 4.0 – tre parametrar som enligt officiella uppgifter gäller för Ryzen 4000-serien Vermeer.

I den högra delen av bilden skymtas de två första bokstäverna i "Raphael" och på Twitter menar Mebiuw att kodnamnet innebär Zen 4 tillverkad på 5 nanometer. Samma inlägg intygar också att nytillskottet Warhol dyker upp i luckan mellan Vermeer och Raphael, vilket skapar en del frågetecken i och med att Zen 4-produkter enligt AMD är redo för lansering till år 2021.

En annan stor detalj i den läckta bilden är att Raphael-rutan innehåller "Nav", som sannolikt innebär integrerad grafik enligt arkitekturen "Navi". Om så är fallet kan det bli den första Ryzen-serien att komma med integrerad grafik som standard, men huruvida seriens namn blir Ryzen 5000 eller 6000 är oklart.

Uppgifter pekar mot att "Matisse Refresh" är på ingång under sommaren 2020 – en familj som efter ett år av finslipande ska utöka Ryzen 3000 med processorer högre klockade än originalen. Att Warhol på samma sätt är "Vermeer Refresh" och en mellanlandning innan Ryzen 5000 är möjligt, men det kan också handla om en egen serie och att Zen 4 på mindre nod dröjer ännu en generation.

Läs mer om Ryzen: