Under gårdagen lanserade Intel elfte generationens Core-processorer i familjen Tiger Lake, vilka med hjälp av arkitekturerna Willow Cove och Xe-LP ska erbjuda markanta kliv i prestanda på både processor- och grafikfronten. En av aktörerna som hänger på låset direkt vid lanseringen är Asus, vilka nu uppdaterar utvalda Zenbook-datorer med de nya processorerna.

ASUS ZenBook S UX393_3.3K NanoEdge TouchScreen Panel.jpg
ASUS ZenBook S UX393_Edge to Edge Keyboard.jpg
ASUS ZenBook S UX393_Intel Core i7 CPU.jpg

Först ut blir Zenbook S (UX393) som bestyckas med en helt ny pekskärm på 13,9 tum med bildförhållandet 3:2 och upplösningen 3 300 × 2 200 pixlar. Skärmen är Pantone-certifierad och följer Asus koncept Nanoedge med tunna skärmkanter. Modellens tjocklek uppgår till 15,7 mm medan vikten klockar in på 1,35 kg.

Specifikationsmässigt kan datorn bestyckas med upp till en Core i7-processor ur Intels Tiger Lake-familj, samt 16 GB primärminne och 1 TB PCI Express 3.0-baserad NVME-lagring. På anslutningsfronten syns två USB Type-C-portar för Thunderbolt 4, en fullstor USB 3.0-port, en HDMI-port samt en Micro SD-kortsläsare.

Andra nämnvärda funktioner är företagets Numberpad 2.0, vilket förvandlar styrplattan till en numerisk knappsats för enklare sifferinmatning. Ovanpå detta syns en IR-kamera med stöd för inloggning via Windows Hello samt ett batteri på 67 Wh, vilket ska ge upp till 12 timmars batteritid.

ZenBook Flip S_UX371_Ultraslim and 360 convertible design.jpg
ZenBook Flip S_UX371_4K UHD OLED dislay with ultraslim bezels.jpg
ZenBook Flip S_UX371_Efficient NumberPad for fast numeric input.jpg

Näst på tur är hybriddatorn Zenbok Flip S (UX371), vilken utrustas med en 4K UHD-upplöst OLED-bildskärm på 13,3 tum som är roterbar i 360 grader. Bildskärmen klarar av att visa 100 procent av färgrymden DCI-P3 samt är certifierad enligt VESA Display HDR 500 True Black. Därtill har skärmen stöd för Asus inmatningpenna, vilken erbjuder totalt 4 096 tryckpunkter.

Gällandes specifikationer är mycket sig likt från Zenbook S, där processorlösningen går att få i upp till en fyrkärnig Core i7-modell ur Intels Tiger Lake-familj. Vidare kan datorn konfigureras med upp till 16 GB primärminne samt 1 TB PCI Express 3.0-baserad NVME-lagring. Datorns portar utgörs av två Thunderbolt 4.0 över USB Type-C, en sedvanlig USB 3.0-port samt en fullstor HDMI-port.

Storleksmässigt har Zenbook S Flip en tjocklek på 13,9 mm, vilket enligt Asus gör modellen till den tunnaste hybriddatorn på marknaden med OLED-skärm. Vidare landar vikten på 1,2 kg samtidigt som ett batteri av ospecificerad kapacitet ska ge datorn en batteritid på upp till 15 timmar.

Asus Zenbook S (UX393) och Zenbook S Flip (UX371) väntas lanseras under årets fjärde kvartal. Priserna är i dagsläget okända.

Läs mer om Intel Tiger Lake: