Tillsammans Intel "Alder Lake" Core 12000-serien släpps en ny sockel för att husera de fysiskt större processorerna. Det här innebär nya krav på monteringsanordningar, något flera tillverkare flaggat för att de tillhandahåller utan extra kostnad. Nu fogas ett nytt namn till raden av tillverkare som gör det möjligt att använda redan inköpta kylare – Corsair.

Corsair-LGA-1700.jpg

Bland de kompatibla kylarna märks idag aktuella modeller i serierna Elite Capellix, RGB Pro XT, klassiska Hydro H och ett gäng äldre modeller. För att montera dessa på den nya sockeln LGA 1700 krävs endast fyra nya distanser, något Corsair inte erbjuder kostnadsfritt. Detta till skillnad från konkurrenter som Noctua och Be Quiet.

Retrofit-Kit.PNG

Retrofit Kit

Elite-Series-Retention-Kit.PNG

Elite Series Retention Kit

Den som vill ha kompatibilitet får istället köpa LGA1700 Retrofit Kit med distanserna för 2,99 euro, motsvarande cirka 30 kronor, inklusive frakt. Vad som kan ses som en potentiell fördel är att Corsair inte kräver uppvisande av köpebevis, vare sig för kylare och LGA 1700-processor alternativ en Intel-processor i Core 12000-serien.

För den som inte sparat alla monteringsdetaljer erbjuder Corsair även Elite Series Retention Kit, som vid sidan om distanserna kommer med tillhörande ramar och skruvar. Med denna går priset upp till 14,99 euro eller runt 150 kronor. Corsair passar även på att meddela att alla processorkylare till slutet av året levereras med kompatibla monteringskit direkt ut kartong.

Gratis monteringskit för sockel LGA 1700: