Under senare år har CDON gått från att endast vara återförsäljare med eget lager till en handelsplats där andra fristående aktörer kan lista och sälja sina varor. Det har utökat sortimentet ordentligt, men under senaste Black Friday framkom att CDON:s koll på de olika Marketplace-aktörerna brustit. Detta efter att Mobileshop.se snuvade ett större antal kunder och skickade ut kuvert med ursäkter om försenade leveranser istället för varorna som beställts.

Kunder lurade genom CDON Marketplace

När tilltaget upptäcktes stängdes Mobileshop.se genast av från CDON Marketplace och CDON arbetar med att ersätta lurade kunder, något som väntas kosta uppåt 20 miljoner kronor. Nu framgår det att de slänger ut ytterligare aktörer till följd av skärpta granskningsrutiner.

Tre handlare har stängts av efter det inträffade, en av dem är mobileshop.se. Två andra har därefter stängts av efter en ny riskanalys från vår sida. Dessutom har vi ändrat villkoren för fyra andra handlare, men de har inte blivit avstängda. Allt för att förhindra att det här inte händer igen i framtiden – Allan Junge Jensen, VD på CDON

Totalt fem aktörer har stängts av inklusive Mobileshop.se och fyra till har fått förändrade villkor. Det framgår dock inte vilka de andra aktörerna är och CDON har ännu inte beslutat om andra åtgärder ska vidtas mot de som stängts av. Till Ehandel säger bolagets VD Allan Junge Jensen att de fortfarande utreder ärendet och att detta tar tid på grund av ett stort antal ordrar.

Har du råkat ut för opålitliga aktörer på digitala marknadsplatser?