När covid-pandemin bröt ut och halva världen började distansarbeta fick Microsoft Teams ett rejält uppsving. Företaget såg hur privatpersoner började använda chatt och videosamtal mer och bestämde sig att konkurrera med Slack och liknande applikationer med ny konsumentversion. Konsumentversionen av Teams heter Chatt och bakades in i Windows 11, men slog aldrig igenom på bred front. Många har även valt att dölja den i Aktivitetsfältet.

För de som inte alls vill ha med Teams eller Chatt att göra har Windows Latest en glad nyhet. Förhandsversionen av en kommande Windows-uppdatering visar nämligen att Microsoft har tagit fram en funktion som kommer göra det möjligt att avinstallera Chatt helt och hållet. Den är inte aktiverad utan ligger än så länge dold.

Funktionen ”RemoveChat” har en koppling till ett plats-API, och Windows Latest spekulerar att det kan ha koppling till en tidigare rapport från Financial Times som påstod att Microsoft kommer sluta inkludera Teams med Office inom EU, för att undvika en konkurrensutredning. Slack och andra konkurrenter har klagat på att Teams får en konkurrensfördel genom att vara inbyggt i andra Microsoft-produkter som Office och Windows.

Har du använd Chatt i Windows 11?