Microsoft är ökända för att pusha webbläsaren Edge till Windows-användare och har testat flera olika metoder för att uppmuntra till användning. Det senaste knepet är att köra en enkät vid nedladdning av alternativa webbläsare som Chrome där företaget frågar varför du vill testa något annat än Edge.

NVIDIA_Share_wDQfiR22KU.jpg

Dialogrutan dyker upp i Edge när du klickat dig vidare till själva nedladdningen. Svarsalternativen du möts av i nya enkätrutan är bland annat att du vill ha snabbare tillgång till Google, få tillgång till Google-dokument eller att sparade bokmärken och lösenord inte finns tillgängliga i Edge.

Detta är som sagt inte första gången Microsoft uppmanar att folk ska använda Edge. Även när du söker efter Chrome på Bing berättar sökmotorn att det inte finns någon anledning att använda något annat än Edge och klickar du vidare till Chrome-sidan fliker Edge in med att Microsoft webbläsare använder samma innanmäte som Chrome, fast med Microsofts säkerhetstillskott.

Även om Microsoft testar nya möjligheter att locka användare att använda Edge har företaget tagit det lugnare på andra fronter. Bland annat genom att sluta ändra standardwebbläsare till Edge vid större Windows-uppdateringar. Oavsett vilka metoder som används verkar det fungera för Edge som fortsätter ta andelar bland webbläsare med strax över tio procent marknadsandelar bland desktop-användare.

Du vill väl läsa mer om Edge?