Microsoft har uppenbarligen planerat att lägga till Copilot i Windows 10 en längre tid. För en vecka sedan kom ett rykte om att det är på väg, och redan häromdagen släpptes ett nytt bygge av Windows 10 22H2 i Insider-programmets Release Preview-kanal som lägger till AI-assistenten.

Den som vill testa kan aktivera Insider-uppdateringar och välja Release Preview. Installera sedan uppdateringen KB5032278, aktivera Hämta de senaste uppdateringarna så snart de är tillgängliga och vänta på att ”Windows konfigurationsuppdatering” ska installeras. Enligt Windows Latest är det inte säkert att just din dator får uppdateringen med Copilot direkt, då Microsoft verkar rulla ut testet till bara en del av användarna.

Copilot har lågt ställda systemkrav och lär fungera på de allra flesta datorer med Windows 10: 4 GB arbetsminne och minst 1280 × 720 pixlar upplösning är allt som krävs.

I Windows 10 har Copilot fått en egen knapp i aktivitetsfältet, allra längst till höger bortom meddelandecenter. Microsoft har inte bemödat sig att integrera Copilot lika djupt i Windows 10 som i Windows 11, så användare kan till exempel inte använda det för att öppna program eller ändra systeminställningar. Det handlar alltså i princip om en genväg till Bings AI-chattbot.