Den 2 februari är det dags för lansering av Apple Vision Pro. Första lanseringsrundan sker i USA och Apple har nu gjort det möjligt att förboka exemplar av headsetet samt tillbehör för en prislapp från 3 500 USD.

Processen att beställa headset är aningen unik. I stället för att välja storlek ombeds användare att scanna en QR-kod på butikens hemsida med sin Iphone och sedan använda ansiktsscannern för att scanna av ansiktet för att få en bra passform. Därefter får du möjlighet att lägga till slipade linser samt lagringsstorlek. Grundpriset på 3 500 USD ger dig 256 GB, men du kan få upp till 1 TB lagring för 3 899 USD. Vidare kan du lägga till resefodral för 199 USD samt extrabatteri för 199 USD.

Tyvärr är Sverige inte med på listan över länder där Vision Pro blir tillgängligt initialt. Hur Apples lanseringsplaner för Vision Pro ser ut i Sverige är för tillfället okänt, men det finns förhoppningar att det inte dröjer allt för lång tid.

Är du riktigt sugen på att köpa headsetet, men inte har möjlighet att göra det via Apples kanaler har det redan dykt upp andrahandssäljare som planerar att kränga sitt förbokade exemplar av Vision pro. På Blocket ligger ett exemplar uppe som du kan lägga vantarna på för ynka 85 000 kronor.