För den som är intresserad i att vara på rörande fot under lång tid utan att behöva ladda sin telefon finns det nu ett alternativ. Energizer Hard Case P28K har ett batteri som klarar en hel vecka av vanlig mobilanvändning vid full laddning. Enligt Avenir kan telefonen vara uppkopplad i ett samtal i 122 timmar och på standby-läge klarar den sig i 2294 timmar eller strax över tre månader.

Telefonen väger däremot 570 gram och har en tjocklek på 27,8mm. Det är tre gånger högre vikt jämfört med Iphone 15 och tre gånger så tjock. Det stora batteriet går att ladda fullt på 1,5 timme med en 33W-laddare.

Systemkretsen Mediatek MT6789 driver enheten och telefonen har 8GB arbetsminne och 256GB lagring. Hard Case P28K har tre bakkamerror och en LCD-skärm på 6,78 tum med en upplösning på 1080p. Detta i ett hölje med IP69-klassning, vilket betyder den inte bara klarar att sänkas ner i vatten utan även en ordentligt kraftfull dusch. Vidare är höljet stöttåligt, vilket tillsammans med batterikapaciteten underlättar för längre utomhusbruk i hårda miljöer.

Energizer Hard Case P28K ska säljas för en summa motsvarande 2 792 kronor när den lanseras globalt i oktober. Släppet i oktober gör den läglig för halloween med dess skrämmande höga batterikapacitet.