Inledning

Färdigbyggda speldatorer är en vanlig företeelse på marknaden, med flera av de stora återförsäljarna som erbjuder egna alternativ i en rad olika prisklasser. Idag ska testpiloten Simon "Alling" Alling ta en närmare titt på just en sådan modell från Komplett med namnet Winter Gamer.

Det rör sig om en speldator i den populära prisklassen runt 10 000 kronor, som borde kunna erbjuda god spelprestanda till de flesta spelarna. Min bedömning är att den tänkta målgruppen huvudsakligen spelar i 1 920 × 1 080 pixlar och anser att en dator gärna ska fungera out of the box, med operativsystem, drivrutiner och dylikt installerat och klart.

Winter Gamer byggs av Komplett av vanliga datorkomponenter som även säljs i detaljhandeln, och tar plats någonstans i mittensegmentet av Kompletts uppsättning färdigbyggda speldatorer. Kan den leva upp till förväntningarna?

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Komplett. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.