Inledning

Ljudkort har blivit väldigt sällsynta då dagens moderkort har väldigt kompetenta ljudkretsar, till skillnad från den tiden då denna typ av produkter var populära. Vad har hänt sen ljudkortens storhetstid?

Jag har själv haft ett i min första dator från 1996 till runt år 2011 då mitt Creative Audigy 2 strök med i ett litet läckage från vattenkylning. Jag har också haft en extern D/A-omvandlare (eng. DAC) i något år. Efter det har jag aldrig riktigt kommit tillbaka till det, även om det finns en markant kvalitetsskillnad i jämförelse med integrerade i moderkort.

Det har blivit dags att ta reda på vad ett dedikerat ljudkort faktiskt tillför på dagens hårdvarumarknad.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Creative. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.