Specifikationer

Phanteks_Eclipse_P400A_side_panel_with_plastic.jpg

Egenskap

Värde

Typ

Midi-Tower

Formfaktor

ATX, Micro ATX, Mini-ITX, E-ATX

Dimensioner

210 x 465 x 470 mm (LxBxH)

Material

Pulverlackerad stål, härdat glas, plast

3.5"-platser

2 st + 4 st med ej inkluderade HDD-hållare

2.5"-platser

2 st + 2 st om man använder 3.5"-vaggorna

Fläktplatser

4 st 120/140 mm + 2st 120 mm

Inkluderade fläkter

3 st 120 mm RGB.

Platser för expansionskort

7 st

Anslutningar (toppen)

2 st USB 3.0, ljud ut, mikrofon

Pris

Detta är inte min första bekantskap med Phanteks men Eclipse P400-serien har jag aldrig byggt i tidigare. Serien faller under den något godtyckliga klassificeringen Miditower, vilket enligt mina undersökningar verkar vara en väldigt flytande term. Chassit är i alla fall cirka halvmetern högt och långt samt drygt 20 cm brett.

Phanteks_Eclipse_P400A_comparison.jpg

Mitt personliga chassi som jag använder dagligen kan ni se i bakgrunden på bilden ovan. Det är ett Phanteks Enthoo Pro och den modellen faller inom klassen Fulltower och som ni kan se är det chassit märkbart större.

Phanteks_Eclipse_P400A_front_panel_on.jpg
Phanteks_Eclipse_P400A_front_panel_off.jpg

Framsidan är vad som särskiljer denna modellen ifrån övriga i familjen Eclipse P400. Den är så kallad mesh eller finmaskigt perforerad. Bakom frontpanelen finner jag tre stycken 120 mm-fläktar som ingår i chassit. Det är tydligt för undertecknad att tillverkaren är ute efter att möta konkurrensen från modeller såsom Fractal Designs Meshify C eller Corsair iCUE 220T.

Phanteks_Eclipse_P400A_side_panel_tempered_glass.jpg

Härdat glas

Phanteks_Eclipse_P400A_side_panel_steel.jpg

Plåt

Moderiktigt så kommer denna modellen även med en hel sida i härdat glas. Baksidan som döljer kabelspaghettin på motsatt sida är av plåt i matchande vit färg.

Phanteks_Eclipse_P400A_back.jpg

Baksidan döljer inga stora revolutioner utan här återfinner jag en fläktplats för en 120 mm-fläkt samt sju stycken expansionsplatser som det sig bör för ett chassi som stödjer ATX-standard. Samt plats för nätaggregatet som installeras i underkant av chassit.

Phanteks_Eclipse_P400A_top_connections.jpg

Ovansidan av fronten följer samma uttagsuppsättning som tidigare syskon i familjen Eclipse P400. Vilket innebär hörlur ut, mikrofon in, samt två stycken USB 3.0 Type-A. När det gäller knappuppsättningen är det skillnad dock och det är att resetknappen nu befinner sig på vänstra sidan och två nya knappar har letat sig in. Ett "M" med en cirkel som styr de olika ljuslägena samt en streckad cirkel som växlar mellan olika färglägen.

Phanteks_Eclipse_P400A_top_buttons.jpg

Knapparna för att styra RGB-fläktarna sitter på undersidan av topp-panelen och är av plast. Värt att notera är att de är något svåra att komma åt om man har lite tjockare fingrar.

Phanteks_Eclipse_P400A_top_magnetic-cover.jpg
Phanteks_Eclipse_P400A_top_magnetic-cover_partially_off.jpg

Likt tidigare modeller i serien är toppen oförändrad och innehåller en perforering med plats för fläktar samt ett fläktfilter som hålls på plats med hjälp av magnetiska remsor.

Phanteks_Eclipse_P400A_side_panel_off_display.jpg

När jag tar bort glassidan och blickar in i chassit möts jag inte av några större designförändringar kontra syskonmodellerna. Det är väldigt öppet och jag noterar inga hårddiskburar eller liknande som kan försvåra luftflödet i chassit. Nedre delen av chassit följer den rådande trenden med en separat kammare för nätaggregatet och dess kablage.

Phanteks_Eclipse_P400A_side_panel_off_steel.jpg

Tar jag av plåtsidan så presenteras jag av en prydlig syn. I sann Phanteks-manér sitter det förmonterade kardborreband som håller allt kablage i styr. Mycket uppskattat. Där återfinns även kabeln för USB 3.0-uttagen i toppen, strömkontakten för RGB-kontrollen och den sedvanliga härvan av småkablar för att styra strömknapp med mera.