#half-life

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

51

Half-Life fyller 25 år – firas med stor uppdatering och dokumentär

Valve hedrar 25-årsdagen av Half-Life med massa nytt innehåll och en färsk dokumentär om utvecklingen. Därtill är spelet just nu gratis att ladda ned.

28

Valve uppdaterar 17 år gamla Half-Life 2

Inför lanseringen av Steam Deck finpoleras Half-Life 2 med buggfixar, stöd för nya upplösningar, inställningar och Vulkan.

67

Half-Life 3 skrotades på grund av spretig utvecklingskultur inom Valve

En dokumentär om Valve avslöjar att Half-Life 3 varit under utveckling, men skrotades efter problem med spelmotorn Source 2.

57

Half Life: Alyx ger VR-försäljning en rejäl skjuts

Nästan tre miljoner användare anslöt ett VR-headset till Steam under april, upp från tidigare rekord på drygt 1,7 miljoner.

42

Jonas streamar Half-Life: Alyx

Intresserad av Valves stora VR-satsning i Half-Life-universumet men saknar headset att spela på? Häng med oss i kvällens stream!

113

Half-Life: Alyx för VR-headset lanseras

Valves stora återvändo till Half-Life sker i form av Alyx, som dessutom är den första riktiga stortiteln för virtuell verklighet.

55

Half-Life: Alyx är början på en större berättelse

Efter mer än ett decennium kommer Half-Life officiellt tillbaka. Inte som en avslutning utan en första del i en större långsiktig satsning.

75

Black Mesa 1.0 är ute i skarp version

Den första versionen av Half-Life-modden Black Mesa släpptes redan år 2006, och 14 år senare lanseras spelet i sin slutgiltiga form.

30

Mer gameplay från Half-Life: Alyx

I nytt videoinnehåll från Half-Life: Alyx demonstreras bland annat strider, alternativ för navigering och vapenuppgradering.

82

Valve visar gameplay från Half-Life: Alyx

Uppdaterad: I tre nya videoklipp demonstrerar Valve hur spelmekanik och navigering i virtuell verklighet fungerar i Half-Life: Alyx.

130

Half-Life: Alyx kräver VR-headset och minst 12 GB primärminne

Med bara fem veckor kvar till lanseringen av Half-Life: Alyx återstår det att se om spelserien återigen kan fånga spelares hjärtan. Inför lanseringen avslöjas dessutom systemkraven.

56

Half-Life: Alyx är färdigt och författas av gamla gardet

En frågestund med utvecklarna avslöjar att tidigare manusförfattaren Marc Laidlaw assisterat med berättandet i Half-Life: Alyx.

35

Half-Life 1 & 2 är gratis inför Half-Life: Alyx

Valve låter spelare bekanta sig med Half-Life-seriens tidigare delar inför lanseringen av VR-titeln Half-Life: Alyx i mars.

52

Bilder på Half-Life Alyx hittar ut på webben

Nio nya bilder från Half-Life Alyx visar upp allt från miljöer till karaktärsmodeller och fiendetyper.

36

Black Mesa i öppen beta – spela uppfräschat Half-Life från början till slut

Efter en utdragen utvecklingsperiod börjar moderniseringen av första Half-Life anta sin slutliga form. Black Mesa släpps i öppen beta och inkluderar nu hela kampanjen.