Det är sedan länge känt att Google arbetar på operativsystemet "Fuchsia". Vad det ska användas till är inte känt och spekulationerna är många, med teorier om alltifrån något för inbyggda system till ett operativsystem för personer eller rentutav en ersättare till populära Android.

These targets are used to build ART for Fuchsia. They differ from usual Android devices as they do not target specific hardware. They will produce a fuchsia package (.far file).

Nu rapporterar 9to5Google om att Fuchsia får stöd för Android-applikationer, något som det länge har spekulerats kring. Uppgifterna hittades i Fuchsia-relaterade arkiv för Android Open Source Project (AOSP), där det står att Fuchsia ska använda en specialversion av Android Runtime (ART) för att köra Android-applikationer.

Som operativsystem är Fuchsia en helt ny skapelse av Google och baseras på mikrokerneln Zircon, tidigare känd som Magenta. Detta till skillnad från Android och Chrome OS, som båda har en Linux-kärna. Arkitekturer som stöds är än så länge är PC-dominerande x86-64 samt ARM64.

Oavsett vilka enheter Fuchsia är tänkt för blir stödet för Android-applikationer till stor hjälp, då historien har många exempel på lovande operativsystem som inte tagit fart just för att de har för få applikationer.

Vad tror du Googles planer är med Fuchsia? Ersätter det Android eller Chrome OS – kanske båda två? Eller går den en mer nischad framtid tillmötes? Diskutera!