Inlägg

Inlägg som xrim har skrivit i forumet
Av xrim

Jag letar också efter andra Cmdr's, går under namnet Xrim i ED:

/X

Av xrim

Jag satt och väntade på Vera plus. Köpsuget släppte direkt när jag såg att de inte inkluderade 433. Blev en gen5 sticka till min Synology NAS istället.

Av xrim

Pröva att återställa BIOS.

Av xrim
Skrivet av schop:

Jag har ett MSI 660ti PE där ena fläkten har börjat skära ihop, ett väldigt irriterande missljud hörs när kortet snurrar på lågt varv.
Vad jag kan komma fram till så är det 3 års garanti på grafikkortet.

Hur går man tillväga för att returnera kortet och få det lagat?
Jag har provat ringa numret som står på er hemsida, det är ej aktivt längre och jag har ringt Infocare som ger mig svaret att dom inte hanterar ärenden som gäller enskilda komponenter.
Butiken jag köpte det av(CDON) har heller inget nummer/kontaktuppgifter till er.

Jag hamnade i samma vinkelvolt som du, kontakta CDON igen förklara att infocare inte hanterar enskillda komponenter och att MSI representant i fråga är Captech när det kommer till enskillda komponenter.

Av xrim

Jag har ett moderkort som kastat in handduken i förtid. När jag kontaktar försäljningsstället så hänvisar de mig till Infocare som i sin tur är frågande och säger att de inte utför service på komponenter utan endast på hela system. Infocare ger mig ett nytt nummer som "inte är i bruk längre".

Hjälp...

Edit: Nevermind, jag skulle pröva att få igång kortet med en tredje processor, PSU och minne för att vara helt hundra att det var kortet och inget annat som var sönder. Lyckades böja en pin i socketen så nu är jag kokt i bajs att få en RMA...

Av xrim

Min uppfattning av det hela är att köparen har ångrat sig och använder felet som ursäkt för att ångra köpet (vilket han vet i normalfall inte är möjligt då datorn är "specialbeställd"). GT har flera gånger erbjudit sig att åtgärda felet men köparen avböjer. Att smutskasta GT och säga att det är ett dåligt företag är ur mitt perspektiv helt felaktigt då de håller sig till de regler som är branschstandard. Att GT går in i tråden och försöker hjälpa kunden genom ytterligare en kanal tyder på att de bryr sig om sina kunder.
Skicka in datorn, få den reparerad, spela och ha kul!

Av xrim

Om nu privatkopiering är tillåten borde det vara olagligt med kopieringsskyddad media då jag fråntas min lagliga rätt! Som jag dessutom betalar för! Man kan inte ha kakan och äta den, det ena måste således bort!

Av xrim
Skrivet av siefer:

Lite kul och se alla irriterade kommentarer till den här nyheten. Också hur mycket folk hycklar, skrämmande faktist. Den som påstår att han köper 2-3 3Tb diskar enbart för att lagra semesterfilmer/semester foton vill jag påstår ljuger. Kom igen nu rannsaka er själva lite....

Jag gör det... Fotar med Nikon D300, fine+RAW blir ca 30mb per bild. Har 15000 bilder som även ligger på backup...

Av xrim

Så till hösten när detta omfattar i princip all lagring i Sverige är det alltså OK för mig att starta en hemsida för mina "nära" vänner och privatkopiera media. Skulle det bli en domstolsfråga om det kommer det bli kul att se hur myndigheterna reder ut hur bra vän man är med annan samt vad den lagstadgade definitionen skulle vara.

Av xrim

Står det gamingdator skall den fungera att spela på fullt ut genom hela systemet, man kan inte skriva gaming DATOR om endast några komponenter är lämpliga som spel. Då tangentbodet (vilket enligt mig är en vital komponent vid spelande) inte klarar av att hantera en av de mest använda kombinationer är det inte en gaming dator utan en dator med bra grafikkort.

Av xrim

Det är nån typ av lack/emalj på de kablarna. Pröva att skrapa bort så mycket som möjligt med hjälp av en vass kniv eller skalpell.
Använd fluss och låt det sitta en liten stund innan du sätter i gång.

Sista utvägen är att försöka bränna bort emaljen men då finns det risk att du bränner sänder själva kablen.

Av xrim

När jag streamar via HDD kopplad till usbporten på en RT-N66U kommer jag upp i ca 16Mbps.

Av xrim

Håller med Tehlamah, ha is i groggen ett par dagar till, lurendrejare brukar inte höra av sig efter att de har fått pengarna.

Av xrim

Pröva dem en åt gången, i olika slottar eller en helt annan sticka...

Av xrim

Varför har vi en försvarsmakt?

Jo, för att Sverige skall kunna hävda sig som en nation måste vi ha territoriell suveränitet. Detta upprätthålls genom att ha en Försvarsmakt som kan svara på och möte ett hot mot denna. I fredstid upprätthålls detta genom att vi hävdar vår nationell integritet, främst genom att flygvapnet och marinen övervakar landets gränser och ser till att inga främmande statsluftfartyg eller fartyg passerar denna utan tillstånd (Tullen ansvarar för landgränsen). I fredstid har Försvarsmakten rätt att avvisa främmande makts statsluftfartyg eller fartyg som kränker vår integritet.
Försvarsmakten finns således inte endast till för krig, dem finns där för att det INTE skall uppstå något sådant. Det är det Officerarna, soldaterna och sjömännen jobbar stenhårt för, att det INTE skall bli krig!

När vi hade värnplikt SKULLE X antal tusen ungdomar göra värnplikten varje år, det medförde att människor som inte ville, var olämpliga eller inte motiverade för den befattning de tilldelats ändå hamnade inom Försvarsmakten med allt vad det medförde.
Idag är det ett yrke rakt igenom på alla befattningar, när de kommer till rekryteringsmyndigheten testas de för att se vilka krav på fysik, begåvning och lämplighet de besitter. Efter detta får de genomgå vad som skulle kunna motsvara en anställningsintervju där de får möjlighet att välja ett yrke inom de områden de är intresserade av och lämpade för. Och tro mig, att anställa någon som bara söker jobbet för att det är fräckt med krig eller att skjuta är inget någon av yrkesvägledarna vill. De brukar oftast få detta förklarat för sig och ombeds att tänka över varför de har valt Försvarsmakten som arbetsgivare.

Att Försvarsmakten rekryterar på DH är enligt mig helt OK, en stor del av målgruppen finns där, dvs unga människor som står inför valet av vilket yrke de skall välja och det är inte bara skyttesoldater och jägare som söks, flygtekniker, fordonstekniker, systemtekniker, fordonsintresserade, piloter, sjukvårdsintresserade, hundintresserade, datorkunniga, musikintresserade, listan kan göras hur lång som helst. Om man skulle förbjuda att Försvarsmakten rekryterar och informerar där skulle man lika gärna förbjuda att högskolorna är där med då detta skulle också kunna likställas med reklam.

Av xrim

Kan vi inte skapa intresseorganisationen "kopiera Sverige" och börja konkurrera med dem. Jag kan tänka mig att dra in en massa pengar och fördela en del av dem. Hell väljer ni mig får ni 2.25% mer i ersättning. Länge leve den fria marknaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xrim

Ett sätt att kolla är om man kan höra ett relä klicka i kortet när du startar datorn.

Av xrim

Sorry för sent svar, glömde bort att jag postat här. Hursomhelst Liteon IHES112 är tyst som graven! Ett svagt sus är det enda jag hör när jag sätter örat mot den vid filmtittande.

Av xrim

Håller inte med

Jag köpte precis en blurayspelare av dem. På sidan stod det att det var bulk, men även att kabel och programvara medföljande (vilket det inte gör på den modellen). Spelaren anländer extremt välpaketerad med tanke på att det var bulk och levereras normalt i en påse men ingen kabel eller mjukvara. Skickade ett mej om att det stog att det skulle följa med. Svaret var att det stog fel och detta skulle korrigeras, två dagar senare fick jag en kabel och mjukvara för att bränna skivor. Skall tilläggas att det tog mindre än 24h att få spelaren.
Så jag måste säga att servicen är hög. I orderbekräftelsen ombads man att lägga ett betyg på prisjakt, men det kändes inte som en uppmaning utan mer som ett önskemål.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xrim

Jag har handlat av Dustin regelbundet de sista fem åren och har bara bra erfarenheter av dem. Både avseende leverans, RMA och andra frågor. Känner inte igen mig alls när andra säger att servicen är usel och att det är omöjligt att kontakta dem

Skickades från m.sweclockers.com