Inlägg

Inlägg som dool har skrivit i forumet
Av dool

Jag gör ett försök i den här tråden jag med.

Jag är ute efter en liten platta, 8-9 tum. Finns det eller är det nåt vettigt på gång här?
Tänker mig nåt typ super-midrange. En bra skärm. Skapligt ljud i högtalarna. Klarar mig med Wifi och BT. Kvalitet på bygget.
Jag gillade min Sony Xperia Z3 compact table. Den var 8 tum.
Den ska främst användas i sängen för att spela enklare spel och video. Ibland tågresor.
Upplever att en på 10 tum eller mer blir för klumpigt här.

Av dool

Foxtrot_HQ

Av dool

App som efterliknadar psykologiska experiment...

Finns det någon app till Windows som kan visa bilder och föremål en viss bråkdel av en sekund?
Som kan göra sånt som görs i psykologiska experiment. Som att visa en bild i ett visst antal ms för att se när man lägger märke till detaljer. Eller det där experimentet där det visar prickar i olika färger som rör på sig och hjärnan fyller i mellanrummen.
Eller sånt där man fokuserar blicken på en bild eller färgat mönster och sen uppstår nån synvilla när bilden eller färgerna ändras.
Finns gott om olika liknande experiment och synvillor.

Tänker mig att det skulle finnas en app som är avsedd för sånt här. Med ett scriptspråk för att styra vad och hur länge nåt visas.
Där det ingår en del intressanta och kända experiment. Gärna med lite högre kvalitet på bilderna än med sånt här på Facebook.

Finns det jag tänker på?

Av dool

ASUS skärmar brukar vara dyra jämfört med liknande modeller och dom har haft en del problem och buggar och varit långsamma med att åtgärda saker med nya firmwares.

Men det är bra att det blir rejält med konkurrens nu i segmentet "32", 4K, 240Hz".

Här måste ju bara Sweclockers göra en jämförelsetest framöver med det olika modellerna i det formatet som lanseras i år.

Av dool

Ser ut att bli et intressant år för bra skärmar.
Men jag lutar nog åt en modell med mini-LED, hoppas det kommer lite nyheter på den fronten med.

Av dool
Skrivet av Gilgamesh:

ser fram emot Nvidia Shield 2024.

Ja, nu vågar man hoppas på det. Det skulle göra mig glad om det åtminstone dök upp ny info på den fronten.

Av dool
Skrivet av gurkburk92:

Om den klarar sina egna spel i 60FPS minimum 1080p så kanske det tillomed blir ett köp. Men när emulering är såpass bra, och en jäkla ASUS ROG Ally Extreme lirar i typ samma prestanda är det katastrof.

Gamla prylar i Switchen. Nvidia är nog rätt intresserade av att Nintendo imponerar med nya Switchen. Har en känsla av att det blir bra grejer från Nvidia här. Aktieägarna blir glad om Switchen imponerar.

Av dool

Finns det bra guide läsa om hur MLA egentligen fungerar. Tänker mig nåt lite mer utförligt än "massa linser som gör bilden ljusstarkare". Jag uppfattar MLA som en sån där parentes som kommer att ersättas av Quantum Dot helt och hållet framöver.

Av dool
Skrivet av Michael1:

Ser att flera butiker erbjuder "butikskalibrering". Är det bara trams eller är det något att ha? Tänker främst på hembiobutikens "ISF butikskalibrering" som ska ske "i ett ljuskontrollerat rum som motsvarar ett normalt vardagsrums miljöbelysning".

Spontant ringer ju varningsklockorna...

Om dom har prylar dom kalibrerar med, kommer de prylarna åt interna register som inte är tillgängliga via inställningarna i interfacet?

Av dool
Skrivet av klein:

Den numeriska fjärrkontrollen är utbyt emot där man byter kanal med trycka upp och ner på en knapp. Ett gräsnitt som byter beteende, ibland tryck åt vänster snabb spolning och ibland byter man kanal.

Här har industrin mycket att jobba på.

Mmm. Eller när man är inne i inställningarna och bakåtknappen ibland hoppas tillbaka till förra inställningen och ibland exitar ut ur inställningarna helt.

Fast just färre knappar som modern fjärrar har tycker jag är bra. Hellre det än att ha massvis med knappar man ändå aldrig trycker på.

Av dool
Skrivet av Sysop:

Du behöver inte använda dem?

Man kanske använder sig av en extern box istället typ Nvidia Shield?

Av dool
Skrivet av Nimin:

Philips är ju mycket bang for the buck. Gillar ambi och har själv en 8536. Har dock fått ett par dåliga philips apparater genomåren som får problem med halo spots. Men min nuvarande modell har rullat på fint.

Jag gillar Philips jag med. En negativ sak med Philips är bökiga inställningar och att config-interfacet täcker en stor del av bilden när man ska ändra inställningar.

Tycker dom kunde göra en app till mobilen där man kan göra inställningarna så att man kan titta samtidigt som man gör inställningar.

Av dool

Sugen på en ny Philips då jag är en av dom som verkligen älskar Ambilight.

Läser att deras Mini-led modeller, Xtra, använder sig av Philips egna system istället för Android.
Det känns ju som en stort frågetecken. Kan man förvänta sig att det kommer att uppdateras under de år som kommer?
Kan man förvänta sig att streamingtjänsternas appar kommer att funka framöver?

Nu använder jag förvisso Nvidia Shield och tittar mycket via Plex. Känner ändå att Shielden är på att spela ut sin roll.
Kommer Plex att funka på Philips egna system?

Sen känner jag mig lite skeptisk till MLA istället för Quantum Dot.

Efter lite googling så verkar det som att Disney+ för närvarande INTE funkar på Philips egna system?

Av dool

Mer än en månad sen. Min står alltid på. Mest för att jag seedar en hel del.

Av dool
Skrivet av Kimball:

Låter ju klart lovande! Sitter själv på stabil ~104kg dadbod så är inte helt lätt jag heller.
Hur upplever du "missljudet" när man rör sig "normalt" i stolen? Jag har inte alltid lurar på på, speciellt inte medan jag jobbar hemma och hade stört mig något fruktansvärt på missljud från stolen så fort man smårör sig.

Inget som stör mig men jag är inte så lättstörd heller av ljud.

Lutar man sig bakåt så sprakar det ju lite av ryggstödet. Låter lite som en hårddisk som skriver. Det ljudet är nog oundvikligt sett till ryggstödets flexibla natur som formar sig efter ryggen.

Rör mig utan att trycka ryggstödet bakåt så upplever jag inga ljud.

Hjulen är tysta när man rullar stolen men hos mig står den på ett golvskydd av plast. Kan nog låta lite mer om den står på ett trägolv.

Av dool

Väldigt intressant test. Bra skriven. Kul att händer en del på skärm-fronten nu.

Hur ambitiösa är Philips med firmwareupdateringar på sina Evnia-skärmar? Kan man räkna med att de brister och avsaknader av funktioner i kalibreringen kommer att åtgärdas framöver?

Hoppas på en 32" i vanlig 16:9 med 4K och 240 Hz från Philips framöver.

Av dool
Skrivet av Kimball:

Ah prishöjts sedan dess alltså iom 14.4k nu efter 25% rabatt, piss...

Det är så va? Hur lång är du? Vissa verkar mena på att mina 180cm ev. kan bli ett problem lite beroende på om man har kortare överkropp vs. ben (kurvaturen hamnar fel och ryggstödet känns oms du säger för kort).
Jag är så satans on the fence kring att köpa stolen. Avsaknaden av nackstöd är en del (även om Atlas verkar göra något som dock stökar med garantin om något går sönder) men också problemet med att returkostnaden är 650kr om jag inte är nöjd. Har ingen möjlighet att provsitta en jädra Embody runt GBG heller vad jag lyckats googla mig till vilket är brutalt störande. Jobbar så mycket hemma fortfarande att jag ändå är sugen på investeringen trots att jag i min nuvarande stol ändå inte lider som vissa verkar göra av trött rumpa/rygg osv.

Jag är 181 cm (och rätt tung). Har ju haft min i ett par månader nu. Är fortfarande nöjd. Tycker inte att det du nämner är nåt problem. När jag fick stolen så kände jag mig lite besviken på att ryggstödet såg kort ut. Men i praktiken var det inga problem med det. Har man ställt in den ordentligt så sitter man jäkligt skönt i det. Upplever utbuktningen vid ryggslutet som helt perfekt.

Det här att ryggstödet formar sig efter en ger en helt sanslöst bra känsla och det är ju nåt som få andra stolar ger.

Tror att den kritiken du tar upp är sånt man tror blir ett problem om man tittar på stolen hur den ser ut, utan att ge den en chans och verkligen sitta i den och göra inställningarna bra. Den ser ju lite lustig ut om man är van med standardstuket på gamingstolar (a la rallystolar).

Reglagen är gedigna och andas kvalitet när man vrider på dem.

Nu sitter jag ofta mer eller mindre framåtlutad i min stol och har saknar inte nackstödet ens en gnutta. Hade en AK Racing förr och i den lutade jag mig aldrig så långt tillbaka att jag nyttjade nackstödet.

Vill man sitta som i en fåtölj, bakåtlutad och med fötterna/benen framåtslängda och "vräka sig" så kanske inte Embody är rätt val.

Annars skulle jag säga att även om Embody upplevs som en lite udda lösning i början så blir den en "acquired taste" snabbt som man inte ångrar. Lyx hela vägen så att säga.

Av dool
Skrivet av Napster91:

Lite roligt med kommentarer 'dom har bara skit', nja, jämfört med youtube och annat Du tittar på, så är det oscarsmaterial. Eller så kan man bara inse att smaken är som baken.

Fast Netflix har lägre kvalitet jämfört med en del andra streamingtjänster. Det stora och breda utbudet är väl det som lockar kunderna till Netflix.

Av dool
Skrivet av medbor:

Vi behöver verkligen en Spotify för video. Betala skaparna per minut visad så finns incitament till nytt innehåll utan exklusivitet

Skulle lätt betala 400kr per månad om alla var med på tåget, sen sprider man ut dessa kronor för drift och jämnt över de tjänster där jag spenderar min tid…

Känns verkligen som en no-brainer, men det är nog svårt att få till alla avtal

Tror inte den grejen skulle vara bra. Skulle leda till att smalare tv-serier inte skulle bli lönsamma och att simplare material med bred publik skulle bli det som var värt att göra.

Av dool

Tror ni att det kommer en ny Raspberry Pi 400 Personal Computer Kit? Antar att den kommer heta 500 i så fall?