När det kommer till lanseringar som många ser fram emot finns det få utvecklare som kan mäta sig med Rockstar Games och nya delar i företagets olika spelserier. Näst på tur från företaget står Red Dead Redemption 2, vilket avtäcktes i slutet av 2016 och börjar nu efter vissa förseningar närma sig en lansering.

Efter flera filmiska trailrar släpper Rockstar ett nytt videoklipp som lägger fokus på gameplay och visar vad spelaren kan göra i den stora, öppna världen. Bland annat visas det hur det kommer vara möjligt att interagera med världen och dess invånare på nya sätt. Huvudpersonen denna gång är Arthur Morgan, som tillsammans med sitt gäng av kriminella försöker överleva och hålla sig undan från lagens långa arm.

red-dead-2_1.jpg
red-dead-2_2.jpg
red-dead-2_3.jpg
red-dead-2_4.jpg
red-dead-2.jpg

Stort fokus läggs på gängaspekten och ett av de nya tilläggen till Red Dead Redemption 2 är det läger som de bygger upp på varje ny plats de kommer till. Dit kan spelaren återvända och prata med andra gängmedlemmar, få nya uppdrag eller delta i aktiviteter såsom kortspel.

I övrigt nämns även större möjligheter att styra handlingen och bestämma hur exakt hur pass god eller ond huvudkaraktären ska vara. Strider och skjutandet överlag ska också ha förbättrats avsevärt, och varje vapen har en distinkt karaktär och realistiska animationer.

Red Dead Redemption 2 lanseras den 26 oktober till Microsoft Xbox One och Sony Playstation 4. Det är ännu okänt om speltiteln även släpps för PC/Windows.