Electronic Entertainment Expo, eller E3, går av stapeln i juni varje år och bjuder på en uppsjö av nya spelavtäckanden. En av utvecklarna som närvarade i fjol var Bethesda, som visade nya delar i välkända spelserier som Fallout och Doom. Förutom dem bekräftade företaget även att de arbetar på The Elder Scrolls VI samt ett helt nytt varumärke med namnet Starfield.

Sedan avtäckandet under E3 2018 har det varit tyst kring de nya speltitlarna och många förväntade sig att Bethesda visar mer från dem under årets upplaga av mässan. I en utvecklarpanel under PAX East berättar Bethesdas Todd Howard att så inte blir fallet och att det troligen dröjer länge innan de börjar diskutera The Elder Scrolls VI och Starfield på allvar.

Before anyone asks, please be patient. It's going to be a long time. It's not something we're going to be talking about at E3, either of those games, this year.

I panelen talar flera från Bethesda om The Elder Scrolls-serien och dess historia, då den fyller 25 år under 2019. Howard bekräftar att de arbetar på ny teknik för de två kommande speltitlarna som gör det möjligt att skanna fotografier av miljöer och personer, för att möjliggöra mer realistisk grafik. Den dyker upp först i Starfield och en utvecklad version av den kommer synas i The Elder Scrolls VI.

Howard har tidigare bekräftat att spelmotorn Creation Engine, som ligger till grund för The Elder Scrolls V: Skyrim samt efterföljande speltitlar, även används för Starfield och The Elder Scrolls VI men med mer avancerad teknik. Anledningen till att den åldrande spelmotorn används är enligt Howard de kraftfulla verktygen den erbjuder för utvecklare och även moddare.

Något lanseringsdatum för The Elder Scrolls VI och Starfield är ännu inte känt, men det har tidigare talats om att det sistnämnda inte släpps förrän nästa generations spelkonsoler sett dagens ljus. Först efter att Starfield släpps planerar Bethesda att påbörja utvecklingen av The Elder Scrolls VI på riktigt.

Vilket spel ser du mest fram emot, The Elder Scrolls VI eller Starfield? Diskutera i kommentarstråden!